torsdag 27 oktober 2011

Öppet brev till It- och energiminister Anna-Karin Hatt:

.

Bakgrund:

Elsäkerhetsinspektörerna Tomas Åberg och Fredrik Sjödin slog till i Haparanda, sent på eftermiddagen fredagen den 21 oktober 2011.

De kom att stänga av elleveransen till Nedre Tornedalen under fredagskvällen för en period om sju timmar.  Avbrottet som drabbade ett flertal samhällsviktiga funktioner var enligt uppgifter som Dina medarbetare lämnade avsett att bli betydligt längre men planerna ändrades, av allt att döma på grund av en tilltagande lynchningsstämning.

Lynchningsstämning ingick nog i den ursprungliga planen, men då riktad mot mig. Det som sket sig var att bygdens befolkning insåg vilket taskspeleri regeringens tjänstemän ägnade sig åt varför de själva istället blev måltavla för befolkningens ilska.

Min personal kallades till platsen av elsäkerhetsinspektörerna.

För min personal, och media, uppgav Elsäkerhetsverkets tjänstemän att nätet skulle kopplas från beroende på en farlig kraftledning OCH på grund av ett fel i Ekfors ställverk i Haparanda. Den ”farliga ledningen” behandlar jag än så länge i annan ordning men det jag vill fråga Dig om är felet i ställverket.

När elsäkerhetsinspektören Tomas Åberg fick klart för sig att det felbehäftade ställverket tillhörde Vattenfall var felet som nyss föranledde bortkoppling av tusentals kunder inte längre något fel.


Fråga:

Min fråga till Dig, som ansvarig minister, och den som förmodligen ytterst gett klartecken till hela expeditionen är:

- Vad är det för fel i ställverket, som är ett fel så allvarligt att det föranleder bortkoppling av tusentals kunder från nätet, utan varsel, om Ekfors äger ställverket, men som inte är något fel om staten äger ställverket?

Jag föreslår att Du tar min fråga på yttersta allvar. Dina underhuggare Tomas Åberg, Jan Marklund och Fredrik Sjödin uppfattas numera med rätta som maffiosor i bygden. Med rätt eller orätt ifrågasätts regeringens moral och förmåga att försvara grundläggande rättsliga principer värdiga en västerländsk demokrati och rättsstat.

Du har Nu erbjudits en möjlighet att försvara regeringens heder och förtroende.

Jag ser med intresse fram emot Ditt skyndsamma svar.

Övertorneå den 27 oktober 2011
Mikael Styrman
Elverkschef
.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hon kommer att ducka för frågan med hänvisning till att det blir ministerstyre om hon blandar sig i enskilda frågor. Det blir på sin höjd ett "hål i Hatten" när hon duckar undan. Om du går ner en nivå med frågan så kommer du säkert att bemötas av rena ohederligheter som uttalanden av typen "det har vi aldrig sagt" vilket nyttjas i tid och otid av inkompetenta och oärliga människor som trampar i klaveret.

Anonym sa...

Det skall bli ett nöje att läsa vad förklaringen är! Hatts hatt nog hammnat lite på sned, och jag hoppas att även den sk elinspektören tar bladet ur munnen och förklar sig, det visar bara att du är utsatt för en komplott från myndigheterna, men tji fick dom när dom klippte strömmen för invårnarna mellan Mattila Risudden, nu bör nog dom flesta inse vad som pågår bakom kulisserna.

Anonym sa...

Inte har hon tid att Svara. Hon räknar ju fram de 103 miljonerna som Facebook ska ha för att lagra Privatpersoners uppdateringar och bilder på Facebook..
Regeringen ska kontrollera alla människors IT-användande och satsar pengar .Människorna luras med i facebook och vips har en ny IB-affär börjat rulla....

// mange

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Jag har inga invändningar mot Din beskrivning.

Det hör väl inte precis till ovanligheterna att ministrar gömmer sig bakom ministerstyre-floskeln i tid och otid. Man skulle nästan kunna tro, att man inte är minister när man är minister, utan istället någon slags maktlös slav. Så känner sig säkert en och annan minister - ingen nämnd och ingen glömd. Men lika förbannat strävar de mot taburetterna, så det kan väl inte bara vara en slavtillvaro. Det finns nog en uppsida också.

Men egentligen gör det ingenting om hon svarar ”Goddag Yxskaft”. Bara hon bakom kulisserna ställer till räfst och rättarting. Och gör hon det inte är det nog bara en tidsfråga innan de ställer till en riktig katastrof. Det där är riktiga krutuppfinnare som kan fälla en regering om de får hållas. Och det bara på några minuters tankeverksamhet.

Men hon måste också gå ett steg längre och ta reda på vems ärenden de sprang. Vem har sin egen ko på isen efter ett års tvångsförvaltning, 40 miljoner i stulna intäkter som i bästa fall svamlats bort, i annat fall antagligen tvättas någonstans nu. De pengarna har i alla fall inte gått till drift-, underhåll och förnyelse av elnätet, för det har vi gjort utan att få några intäkter från tvångsförvaltningen. Och de kommer kunderna att måsta betala en gång till. Plus kanske 10 miljoner för att reda upp den soppa som Gullesjö ställt till. Vad glada kunderna kommer att bli. Och Ekfors Kraft har försatts i konkurs till följd av den organiserade statsbrottsligheten. Hur ska det klaras upp?

Vem är psykopaten som lät mörklägga Tornedalen för att stötta Hovrätten moraliskt inför det planerade, och senare verkställda, avslaget på Ekfors överklagan av det rättsvidriga konkursbeslutet på måndag, och som planerade att hålla mörkt en vecka?

Vem är psykopaten?

Mikael Styrman sa...

Svar till mange:

Ja, idag kan de glädja sig i Luleå.
Men det kommer nog en svår baksmälla efter den här festen.
IB kommer nog att visa sig ha varit en västanfläkt jämfört med vad den här spioncentralen kommer att ställa till med i fråga om att kränka människors integritet och rättigheter.

Men, fisken simmar ju självmant in i mjärden.
Betyder det att den vill bli uppäten eller är den bara dum i huvet?
Är det ens fel att äta upp den om den kommer simmande in i mjärden självmant?
Jag tror mig veta vad de drivande bakom spioncentralen svarar på den frågan.

tobbe sa...

Hej styrman brukar läsa din blogg.Och jag tycker det är riktigt bra skrivet.jag vet att ingenting knäcker dig.kommer fortsätta följa denna underbara blogg.Tobbe från sundsvall.vi träffades nere på djurparken i kolmården ha det bäst

Jan sa...

Någon är yr i mössan. Svaret från Hatt blir intressant.

Mikael Styrman sa...

Hej Tobbe!

Kul och smickrande att Du läser.

Ha det bra!