söndag 9 oktober 2011

Brottslingarna i Riksdagen

.
Colin Nutley har en alldeles speciell förmåga att identifiera och presentera svenska fenomen, karaktärsdrag och egenheter, varför man inte kan se hans filmer utan ett igenkännandets leende på läpparna.

Det ligger mycket symbolik i att TV4 sände Nutleys film ”Nionde Kompaniet” i går, lördagen den 8 oktober, samtidigt som nästa kapitel skrivs i AB Sveriges sammanbrott. Filmen slutar också mycket riktigt med att allt går åt helvete.

I kölvattnet på att Håkan Juholt blivit ditsatt för sitt bidragsfiffel kan visa läsa i Svenskan att brottslingarna i riksdagen har undantagit sig själva från straffansvar i samband med bidragsfiffel.

Vem orkar längre bli förvånad?

Ta Er till jobbet riksdagsmannapack och ändra på detta, annars blir det nog fart på giljotintillverkningen även i det här tjuvlandet. Kan Ni stifta lagar som hudflänger människor som lever under anspråkslösa förhållanden, om de kommer i kläm mot några bidragsregler, då kan Ni, som badar i överflöd av från samma människor tilltvingade skattemedel, faktiskt lyda under samma regler.

Det är ju ändå riskfritt, eftersom våra fega åklagare och domare ändå inte kommer att våga kröka ett hår på Era huvuden - eller?

Övertorneå den 9 oktober 2011
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Återigen ett fall där vi klart kan se att vi befinner oss mitt i det Orwellska Djurfarmssamhället där en viss klick medborgare är mer jämlika än alla andra......

Svinaktigt är inget underbetyg i sammanhanget och dessutom en vittnesbörd om att våra riksdagsmän/kvinnor i vart fall har funnit vissa delar av den Sovjetiska samhällsordningen värda att anamma och bevara....

Anonym sa...

Ja du Mikael, talets gåva har du.

citatet enligt wikipedia för nionde kompaniet (som jag vagt erinrar att jag sett, men det var inte någon cineastisk upplevelse för mig i alla fall) ska tydligen vara

"- Ja du Rosencrantz, nu sitter du allt med arslet i brödrosten."

Jag är ganska övertygad om att våra kära politiker nästan aldrig kommer att hamna i denna brödrost, och absolut inte med den kroppsdelen. Möjligtvis med skägget ;)

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Nåja, någon storfilm är den väl inte precis. Men väldigt träffsäker.