onsdag 14 september 2011

Strunta i torpederna!

.
På di.se uttalar Sverker Martin-Löf idag sitt missnöje med att Anders Borg, enligt Löf, numera bara har olika kulörer av svart i paletten när han beskriver verkligheten.

Jämfört med en beskrivning av ”Tigerekonomin Sverige” torde ju vilken annan beskrivning som helst framstå som en dystopi, särskilt för en notorisk lågkonjunktursförnekare.

Dags att köpa ett till europeiskt eller amerikanskt pappersbruk till kraftigt överpris, utifrån förväntningar om att implementera skandinaviskt driftsätt – för att hålla humöret på topp - utan att sedan genomföra en enda rationalisering?

Om de skandinaviska pappersbruken hade lyckats genomföra ens hälften av de rationaliseringar som utgjorde förutsättningen för förvärven skulle kunderna kunna få betalt av pappersbruken för att köpa papper. Istället väljer styrelserna om sig själva och blir sura på Anders Borg för att han inte vill fortsätta att hålla huvudet gömt i sanden.

Ungefär så där, som Sverker Martin-Löf, sa Lars G Josefsson när Vattenfall köpte Nuon och det ifrågasattes om de inte betalade för mycket i rådande konjunkturläge. Fritt ur minnet sa Josefsson: I vår bransch ser vi ingen avmattning. Men tre veckor senare föll det fritt.

Det verkar vara lite bluffpoker över det här. Full fart framåt, blunda och strunta i torpederna – satsa på rammning!
Kanske medarbetarna vid Industrivärden, Sandvik, Volvo och SCA har anledning att surra sig vid relingen?

Övertorneå den 14 september 2011
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: