måndag 19 september 2011

OBOL och LKAB - en folkfest, en pampfest

.
Nu har norrbottensmedia rapporterat att polisundersökningen mot OBOL läggs ned. Riksmedia tiger om det största bedrägeriet i modern tid i Sverige - det mot LKAB. Delar av rapporteringen har en lätt anstrykning av folkfest över sig. Och folkfest är det förstås. Fast inte för folket som återigen blivit plundrade och får betala igen, med dåliga vägar, sönderfallande offentliga institutioner, stillastående tåg, sämre plogning, sämre sjukvård och ensamma åldringar inlåsta, utan hjälp, på en avdelning, hela natten med ett sällskap som de inte kan välja och inte kan värna sig emot, där en del kan vara fullblodspsykopater. Det är ju inte så att åldriga psykopater särförvaras. De förvaras bland vanliga åldringar som med vårt system inte kan värja sig mot dem. Men på Peter Roslunds order låses de in. Och det är inga brottslingar som låses in. De har bara låtit sig luras av skrupelfria politiker att de ”byggde Sverige”.

Det är inte heller någon folkfest för de småsparare som lät sig luras att investera i Bo Johanssons OBOL. De kan naturligtvis hålla sig för skratt. Och vilka tankar tänker de om vårt rättsväsende, våra åklagare och poliser? Knappast några vackra tankar?

Men en fest är det förstås. För de pampar som skott sig och plundrat LKAB. De pampar som är orsaken till att polisutredningen mot OBOL, som antingen skötts av fullständigt ryggradslösa och genomkorrumperade brottslingar, som låtsas vara rättsväsendets tjänare eller, som skötts av intill efterblivenhet odugliga tjänstemän. Och jag vet inte vilket som är värre.

Och varför var det så bråttom att lägga ned utredningen? Den var ju inte preskriberad. Hade journalister börjat ställa frågor? Hade underhuggare drabbats av samvetsbetänkligheter? Fanns det tecken på att ”rättvisans tjänare” hade börjat skämmas och kunde tänkas börja utföra lite riktigt utredningsarbete? Den som lever får kanske se. Men man behöver inte vara någon större krutuppfinnare för att räkna ut att det var väldigt ömma tår i den här soppan.

Det är en sorglig signal som detta rättsväsendets skurkstreck skickar ut. Signalen är att botten fullständigt har gått ur den svenska staten. Numera är det fritt fram, åtminstone för eliten, att roffa åt sig vad som helst, utan någon som helst risk för att åka fast. Tvärtom kan de förlita sig på att rättsväsendet, domstolar, åklagare och poliser, skyddar dem mot folket om det läcker ut vad de håller på med.

Vi kommer nog inte att få styrning på det här landet utan att ta bort preskriptionstiden - retroaktivt - för korruptionsbrott, och ändra straffskalan så att livstid ingår.

Var finns giljotinkonstruktörerna när de behövs som bäst?

Övertorneå den 19 september 2011
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

ulf sa...

Väldigt bra analyser av amöborna i maktens korridorer och deras tricksande med och plundringar av folkets pengar. Jag hörde ett program om Chicagos borgmästare på P1 för något år sen, där konstaterade man att 5 av dom 6 senaste guvernörerna hamnat i fängelse, då tänker en frisk människa (finns inte så många) vilken kanondemokrati (eftersom makt alltid korrumperar), men vad ser den hjärntvättade pöbeln och deras hycklande grindvakter (journalisterna) jo det som de lärt oss och sig själva (ljuger man mycket, tror man snart på sina egna lögner) fy fan vad korrumperade dom är därborta nån annan stans, nåt annat land, men inte här va?!! Inte här i lilla fina Sverige, hur många politiker har åkt i fängelse för korruption i Sverige? Och vilka borde ha fått ett? Kanske Reinfelt som lät Ulrika Schenström ta tillbaka sin uppsägning och därmed la på svenska folket en ett par miljoner i onödiga utgifter vilket i Chicago renderat honom ett fängelsestraff.
Vi måste vara det mest naiva folket på jorden, och det är ingen gullig naivitet, den är livsfarlig.
Ännu en gång Orwells ord "i ett förljuget samhälle ses sanningen som en revolutionär handling" När ska det bli nån stake i svenska folket, måste vi få uppleva ett krig innan vi förstår att det är vars och ens förbannade plikt att granska makten och kräva svar!!

Anonym sa...

Det är nästan som på 1800-talet när träpatronerna med Dickson i spetsen åkte runt bland bönder som inte var varken läs eller skrivkunniga och lurade av de stackarna deras skogshemman för noll och ingenting.
Att detta inte kommer att gå i längden behöver man inte, som du säger, vara krutuppfinnare för att förstå. Det är på den nivån att t o m en dagisunge kan räkna ut detta endast med hjälp av röven och en näve med grus.....

Mikael Styrman sa...

Svar till Ulf:

Ja, USA har stora problem med sin hemliga statsfinansierade banditorganisation som löper amok. Och ändå, trots detta enorma hot mot demokratin, klarar de av att få fast korrumperade politiker och offentliganställda. Detta är något som aldrig sker i Sverige. Vilket sorgligt besked om tingens ordning det sänder till alla oss svenskar.

Anonym sa...

såg maud hos skavlan på tv igår vilken historia förskönare i mytomanklass!! hoppas eftertr. blir bättre för dig!
skriv lite inlägg mikke.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Har inte sett programmet men kan ändå se det framför mig utifrån Din beskrivning.
Ska skriva lite snart. Har varit mycket på resande fot och har inte haft tid att skriva.