måndag 22 augusti 2011

Krav på allmänbildningens införande i Sverige

.
Ingen nu levande svensk bör underlåta att ta del av CBS 60 Minutes inslag från den 7 augusti 2011.

Programmet, som är mycket allmänbildande, visar vad som händer i en demokrati när medborgarna förlorar kontrollen över statens institutioner. USA har länge präglats av en statsförvaltning som löper amok därför att medborgarnas kontroll, utövad av de förtroendevalda, upphört att fungera. Successivt har en allt grövre brottslighet tagit över statsförvaltningen. Man ids nästan inte börja räkna upp exempel på vad den grova brottsligheten inom statsförvaltningen i USA åstadkommit, i USA och i andra länder. Listan blir så lång. Det finns dock säkert anledning att återkomma till detta.

Det som nu är aktuellt är vad vanliga medborgare utsätts för när katastrofparasiter och annat skräpfolk, av Bengt Westerberg-typ, sätts att kontrollera den grova brottslighet som finns inom det amerikanska bankväsendet, liksom i det svenska.

Ta gärna del av inslaget genom att klicka här.

Övertorneå den 22 augusti 2011
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Onekligen har bankerna i USA tagit ett stort steg längre än de svenska bankdirektörernas standardkommentar till muntliga uppgörelser "Det har vi aldrig sagt". Men eftersom vi är duktiga på att importera olika tillvägagångssätt från USA så är det nog bara en tidsfråga innan nåt liknande uppdagas här hemma.

Mikael Styrman sa...

Det kan nog finnas liknande här, nu eller snart, men vi kan nog se Bengt Westerberg & Co som en garanti för att vi inte ska behöva se något sådant avslöjas i Sverige.

Anonym sa...

varför tänder du inte gatulysena?

Mikael Styrman sa...

Jag tänder när tidigare års leveranser blivit betalda.