fredag 26 augusti 2011

Förvirrat om konkurser

.
Det förekommer en hel del förvirrade spekulationer kring Ekfors konkurs, i framför allt norrbottensmedia. Många verkar inte alls förstå vad konkursinstrumentet är för något. Det tycks för många vara slutpunkten, ändhållplatsen, The End of The Road. Någonstans där man bara hamnar när man är luspank och utblottad.

Förmodligen har många svårt att uppfatta att Ekfors Kraft AB i konkurs inte alls är något barskrapat företag som inte kan betala sina skulder. Trots att politiska krafter i, eller nära, kanslihuset nu i snart ett års tid har stulit alla våra intäkter, lämnat oss att sköta drift och skulder utan intäkter samt erbjudit fri lejd åt några skrupelfria gangsters som Peter Rejler, Johan Gullesjö och diverse politisk Pite-drägg mot att de saboterar Ekfors verksamhet, kan Ekfors Kraft ändå med råge betala sina skulder. Detta tycks många ha svårt att förstå.

Det verkar inte heller lätt att förstå att några på Energimarknadsinspektionen, Kronofogdemyndigheten, Svefa och Vattenfall, gemensamt och i samförstånd, ägnat sig åt grova bedrägerier eller svindlerier. De har nämligen låtit någon ”lämplig” person på Svefa producera en värdering som kraftigt avviker från etablerad branschpraxis och på så sätt värderat våra kraftverk till mindre än en fjärdedel av deras verkliga värde. Kanske så lågt som en femtedel.

På motsvarande sätt har nätet värderats ned. Allt i syfte att plundra mig och mitt företag. Närmare bestämt att låta den statliga, numera av allt att döma internationella banditorganisationen Vattenfall plundra oss.

Men nu är inte konkursinstrumentet alls till för att plundra människor och stjäla deras företag även om det ibland används så. Istället är det så att fordringsägarna har rätt att få betalt för sina fordringar - inget mer. Det är inte någon inbjudan att till vrakpris roffa åt sig andras egendom.

Ekfors trycktes i konkurs genom att den nationella bankbrottsligheten välsignad av vissa politiska krafter fann det bekvämt och/eller attraktivt. Hade regeringen moral och civilkurage skulle naturligtvis inte bankbrottslingarna kunna behandla småföretagare så i Sverige.

När det nu i Ekfors Kraft AB i konkurs, vare sig konkursen står sig eller ej efter prövning av överklagan, finns tillräckliga medel för att med råge - flera gånger om - täcka skulderna, är det faktiskt ingen - hur nyfiken man än är på andras förhållanden - som har något att göra med att vi inför konkursprövningen omorganiserar företaget för att minska skadan av den våldtäkt på företaget och ägarna som konkursen innebär.

Fordringsägarna har som ovan nämnts bara rätt att få betalt - inget mer. Och som företagare har vi både rätt och skyldighet att se om vårt hus så att inte en stat och ett rättsväsende i moralisk upplösning styrd av en politisk drägg skadar företaget mer än absolut nödvändigt.

Övertorneå den 26 augusti 2011
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: