lördag 20 augusti 2011

Charmigt aningslöst eller bara aningslöst?

.
Såg en kort intervju med Håkan Juholt, (s), i TV4 idag på morgonen. Han sade, apropå lågkonjunkturen att man var beredda att göra upp med regeringen. Vidare sa han att vi står väl rustade inför den akuta fasen av den här lågkonjunkturen men att (s) vill att vi även ska stå väl rustade inför nästa lågkonjunktur, om en fem, sex, sju år.

Det lät väl i och för sig bra och ungefär så kan det väl också bli, även om det är osannolikt. Den aningslöshet hos ledande politiker som Håkan Juholt ger uttryck för är samtidigt både förbluffande och lite naivt charmig.

Det kan ju också bli så, att om fem, sex, sju år har vi ännu inte kommit ur den akuta fasen av den här lågkonjunkturen.

Övertorneå den 20 augusti 2011
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Carina Agrell sa...

Precis vad jag också tänkte - varför fattar inte politikerna att krisen kommer att vara i årtionden? Och när vi kommer att säga att den är över så beror inte det på att den exponentiella tillväxten har återgått till det normala. Det beror på att vi har omvärderat synen på framgång och lycka och omfattat resurser, miljö och klimat i denna bedömning. Då kommer vi att övergå från en föreställning om att vi levt i den depression till att istället i backspegeln betrakta anpassningen som just en nödvändig anpassning.

Tack för många skärpta inlägg på bloggen - och jag ser fram emot att följa den vidare efter att ha hittat den idag!

Carina Agrell
autentopia.se

ulf sa...

Aningslösheten är väl större hos folket, men där fattas heller inga beslut, och katastrofer uppkommer inte ur ett nersövt folk. Vi har så många felaktiga beslut i politikerleden att våran välfärd är illa ute. Och kombinationen jag beskriver ovan är förödande. Vi behöver arga och ilskna människor, dom är som en bläster för rosten, bittra människor är bara själva rosten....