fredag 1 juli 2011

Vart tog posthemligheten vägen?

.
Den pågående demoraliseringen och upplösningen av värderingar och normer som pågår i det svenska samhället tar sig allt fler uttryck. Jag har tidigare här på bloggen berättat om vilka uttryck det tagit sig på Swedbank. Just nu blir det smärtsamt tydligt för alla hur Energimarknadsinspektionen förvandlats till en kriminell organisation som tvångsförvaltar Ekfors elnät, men utan att vidta några förvaltningsåtgärder eller lösa några problem. Istället har man lagt rabarber på intäkterrna och ett antal banditer har delat på dem samtidigt som en av de bakomliggande organisatörerna, Vattenfall Gestapokraft, söker Ekfors Kraft i konkurs.

Förr hade vi posthemlighet. För alla posttjänstemän var det en hederssak att inte lägga sin näsa i blöt i andras affärer. Efter långa tider av förbrytarstatens organiserade genomläsning av min post har det numera gått så långt att det tycks upplevas som var mans rätt att öppna och läsa igenom min post.

Ja, så stark är ”allemansrätten” till min post att man inte längre tycks bekymra sig om huruvida det syns eller inte. Numera är det inte längre säkert att man försöker dölja det.  Här nedan är ett exempel på ett brev som kom härom dagen och hur det såg ut i brevlådan.

Förr skulle inte något sådant kunnat inträffa utan att krafttag hade tagits för att komma till rätta med oskicket. Få se hur det blir nu....?

Övertorneå den 1 juli 2011
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Lilla_Paris sa...

hehee...ja det är tammefan förjävligt ursäkta ordvalet men just nu kändes det helt rätt. Sverige som rättsstat och som man blivit intutad sedan barnsben finns inte längre. Frågan är om det nånsin existerat? Kanske var en utopi redan från början? Jävulskap förföljer de som i församligen tar av sig mössan, kammar till luggen, och talar om hur illa saker och ting är. Sån är du Mikael (red: min tolkning av dig efter månader av läsning på din blogg och förhöranden av folk däribland dina förföljare och rivaler). Jag vill på inget sätt förhöja dig, dina förehavanden och i synnerhet inte någon av din(a) partikompanjon (som för övrigt gjort livet surt för gemene man och inte ens för att nämna hur många skattepengar denne försummat i sin egen ficka). Nåja, det jag ville ha sagt är att Sverige är så fan korrupt i många led så det är skrämmande. Jag har själv upplevt detta från första parkett ett antal gånger!

Mikael Styrman sa...

Svar till Lilla_Paris:

Jag förstår inte vem eller vad Du syftar på. Men jag tror att Du kan ha en point i att det kanske inte var så mycket bättre förr. Kanske var bara greppet om media och annat starkare så att kritik mot systemet hade ännu svårare att leta sig fram?

Men jag har ju av och till stött samman med ”överheten” i 30 år. Och det måste jag säga att det var MYCKET ovanligt förr att man kunde se att någon hade läst posten. Det utlöste mycken indignation och skam i postorganisationen om man påtalade något sådant.

Det är möjligt att ett mer organiserat och utvecklat nosande i andras post av översittarstaten - vilket ju postanställda kan följa från första parkett - skapat denna moraliska upplösning i postorganisationen. Det kan ha lett till en moralisk förskjutning, ett slags stasikontrollerat svenskt Östtyskland - ett angivarsamhälle - i vilket vanliga enkla människor tror sig göra en god gärning genom att öppna och läsa ”utstöttas” eller ”misstänktas” post och vara lösmynta med innehållet.

I de gamla öststaterna hade medborgarna en egen nyhetsförmedling via mun-mot-mun-metoden som förmedlade sanningen bakom den i statskontrollerade media publicerade propagandan. Hos oss, och nu, har internet till stor del övertagit mun-mot-mun-metodens roll. Man kan med viss eftertänksamhet fundera över var vi och våra media hade varit idag utan internet. Mediafriheten, eller kanske rättare medias självständighet, är ju inte jättestark trots internet. Men utan internet hade det nog varit enbart statskontrollerad skit i pressen.

Mot bakgrund av vad vi nu ser hända i vår omgivning är det kanske riktigare att uttrycka sig - inte i termer av statskontrollerad - utan istället i termer av förbrytarkontrollerad skit eftersom kriminella individer av allt att döma utövar så stort inflytande över vår stat.