måndag 4 juli 2011

Regeringen ska utreda framtiden

.
Regeringen tillsätter, enligt en debattartikel i DN, en utredning som ska ”beskriva de centrala samhällsutmaningar som Sverige behöver fokusera på mot 2020”.

Jaha.

- Vem är det nu som behöver försörjas på skattebetalarnas bekostnad?

Om man vill veta vilka utmaningar vi står inför år 2020 är det stor risk för att man kommer mycket nära om man tar dagens problem - en järnväg i förfall, ett dito vägnät, en skola som snart bara analfabeter vill vara lärare i, ett polis- och rättsväsende i fritt fall, en utbredd och tilltagande kriminalitet bland statsanställda, isbrytare som snart bara är tillgängliga sommartid, en åldringsvård i misär och en sjukvård som går mot total kollaps, en energipolitik som håller på att kasta oss tillbaka till medeltiden - och sedan lägger man på nio års fortsatt förfall. Dessutom kan man lägga till verkan av en kommande finanskris och de kommande skadeverkningarna av att den nationella bankbrottsligheten åter igen får trycka landets små och medelstora industrier i konkurs, för att dölja sina egna tillkortakommanden, varefter industrierna slumpas till utlandet - för en spotstyver - för att aldrig komma tillbaka - som sist, 1992, när Carl Bildt var jourhavande krutuppfinnare.

Bättre vore nog att lägga utredningspengarna på drift-, underhåll och förnyelse. Att köpa arbetare för pengarna istället för pappersproducerande pratkvarnar. Bland annat kan man köpa 2.000 spadar och spett till pappersskyfflarna på Transportstyrelsen så att de kan hålla tågen fungerande kommande vinter.

Varför sysselsätter regeringen sig med det som kanske kan hända år 2020 när man står upp till näsborrarna i dagens olösta problem? Är det inte dags att börja prioritera?

Alliansregeringens partiledare avslutar sin debattartikel: ”Vi vill att Sverige ska möta framtiden med en bred och öppen samhällsdiskussion”.

Javisst, och man skulle kunna tillägga: och med en rejäl portion självbedrägerier.

Övertorneå den 4 juli 2011
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Håller med dig fullständigt. Vad sysslar de med ?

Mikael Styrman sa...

Svar till bloggare på icedaniel.se:

Se egen blogg med rubriken ”Läggmatchen”.