fredag 29 juli 2011

Politikens draksådd skapade Utöya-massakern

.
Jag kan inget om norsk politik eller dess eventuella likheter med svensk politik och ska därför inte närmare kommentera den. Men nedanstående funderingar är säkert relevanta för att belysa de bakomliggande orsaker som skapade Utöya-massakern eftersom gärningsmannen enligt uppgifter i media tagit starkt intryck av svenska förhållanden.


PK, politisk korrekthet som leder till förfall och undergång

Skenbart drunknar vi i ett hav av politisk korrekthet - PK. Eftersom inte alla barn kan få högsta betyg ska inga barn få betyg. Utan betyg ingen avstämning av vad eleverna lärt sig eller inte lärt sig. Ett exempel på människovänlig omtanke i grunden, som dock leder till att skolorna i allt lägre grad förmedlar kunskap till eleverna.

Fler exempel:


Avlövade lärare

Eftersom det förekommit, och kan förekomma, att en elev kan bli kränkt av en lärare, har läraren - i bästa välvilja naturligtvis - avlövats och fråntagits sina möjligheter att hålla ordning i skolklassen. Följden blir att de starkare elevernas utbildning hämmas och de svagare elevernas utbildning spolieras.


Vårt kulturarv överges

Eftersom inte alla elever är kristna kan inte skolavslutningar - åtminstone inte i vissa kommuner - längre hållas i kyrkan. Inte för några elever.


Svenska flaggan förvandlas till rasistsymbol

Eftersom inte alla elever är svenska medborgare eller ursprungligen svenska medborgare försvåras användning av svenska flaggan i olika sammanhang. Där dårskapen gått längst ifrågasätts om en svensk flagga på en T-shirt är en rasistisk symbol.


Stereotyp invandrarsyn

Vissa invandrare är flyktingar från förföljelse som kommer utfattiga till Sverige. De flesta är inte utfattiga, men många ändå flyktingar. Av någon anledning har det lett till en utvidgad definition innebärande att en invandrare alltid är fattig, alltid måste bidragsförsörjas, måste gå en kurs i svenska för invandrare som inte leder till att man lär sig svenska, osv. Det vill säga i Sverige är även en rik invandrare fattig. Skulle någon visa sig vara rik blir väl vederbörande utslängd som icke hjälpbehövande - endast fattiga och nödlidande göre sig besvär.


Akademiker får som mest bli spärrvakt i Rasistsverige.

Även välbeställda invandrare - det saknas inte sådana - måste gå igenom hela programmet vare sig de vill eller behöver eller ej. Det gäller även välutbildade akademiker som det råder brist på i landet. En välutbildad akademiker kan senare bli spärrvakt i tunnelbanan eller något annat inte allt för svårt som enligt utbredd svensk syn på invandrare en sådan möjligen kan utföra.


Varför är det så här?

Därför att det finns politiska krafter som, utan att förstå eller bry sig om de skadliga effekterna för samhällsekonomin, har drivit upp lönenivån för okvalificerade arbeten så högt i förhållande till vår omvärld att många arbeten inte längre kan utföras i landet. För att behålla lönenivåerna för okvalificerade arbeten på för hög nivå är det en utbredd uppfattning att invandrare inte bör släppas in på arbetsmarknaden.


Tvingar invandrare till svarta arbeten

Följden av detta blir - och det inser våra politiker, åtminstone nästan alla - att många invandrare inte kommer åt ett vitt arbete utan måste ta ett svart dito under betydligt sämre förhållanden och utan att komma i åtnjutande av någonting av den sociala trygghet som kommer andra svenskar till del.


Bidragstagande provocerar

Det leder också med nödvändighet till att invandrarnas situation kommer att sticka i ögonen på många andra svenskar - vare sig den enskilda invandraren vill arbeta för sin försörjning eller ej. Men det gör ingenting. Det är till och med önskvärt för dem som skapat situationen.


Brottslighet i det politiska etablissemanget driver upp skatter och försämrar service

I det totala skattetrycket ska vi inte bara räkna in direkta skatter och pensionsavgifter som till stor del slösas bort av den politiska klassen utan även konsumtionsskatter, indirekta skatter, avgifter för offentliga tjänster som tidigare var fria därför att de finansierades via skatten. Sådana blir nu med rasande takt avgiftsbelagda. Det beror på att den politiska klassen förökar sig som löss. Mängder av medlemmar av den politiska klassen har inga egentliga arbetsuppgifter till nytta för folket och nationen. De har låtsasjobb utan uppgifter eller omfattas av olika kända eller okända trygghetsprogram som gör att de inte behöver arbeta men ändå försörjs. Deras antal ökar kraftigt och det är ett exempel på varför skatterna hela tiden ökar. Antalet myndigheter och deras anställda ökar också. Av någon anledning tycks varje försök - seriöst eller ej - att minska antalet myndigheter och anställda istället leda till motsatsen. Att antalet ökar. Däremot tycks de leda till att myndighetstjänster som allmänheten efterfrågar och är beroende av blir allt svåråtkomligare. Högre skatter och sämre service - en tråkig kombination.


Statens resurser förskingras

Staten dräneras av personer tillhörande, eller lierade med, den politiska klassen. Ibland är det så inlindat och kamouflerat att det kan vara svårt att upptäcka och i andra fall generande tydligt. Det kan handla om att man nyttjar statlig egendom för sina egna syften. Man hyr ut eller säljer egendomen med en del av köpeskillingen vit och synlig, tillfallande staten, och en del svart, betalad under bordet till den enskilde beslutsfattaren. I andra fall kan belöningen innebära att den enskildes karriär tar en gynnsammare väg till följd av skumraskaffären.


Omdömeslösa felinvesteringar

I annat fall kan det innebära att man förbrukar statens resurser för att underhålla och förnya järnvägsnätet genom att slösa bort alla pengar på en tunnel genom hallandsåsen som aldrig blir färdig.


Annan service undanhålls medborgare och näringsliv trots stora investeringar

Det kan handla om flygplatser, både privata och nedlagda flottiljer, som trots att de uppförts för hisnande summor helt överges eller, om de ännu brukas, stängs nästan hela dygnet, med undantag för någon enstaka timma. Situationen påminner starkt om hur det var i Kenya när jag var där för ett antal år sedan. Betydande infrastrukturinvesteringar hade gjorts av utländska bidragsgivare men mycket kunde inte användas på grund av det statsfinansiella sammanbrottet, med andra ord på grund av korruptionen.


Vattenfall från katastrof till katastrof

Ett välkänt exempel är Vattenfall. Utan rimlig förklaring har människors kostnader för el stigit från ca 25 öre/kWh till över kronan per kWh. Detta trots att statliga Vattenfall är totalt dominerande på marknaden och prisledande. Vattenfalls kraftverk och nät är finansierat av Sveriges skattebetalare. Ändå ger man sig utan rimlig förklaring ut på Europamarknaden där man leker privatföretag och går från katastrof till katastrof i mångmiljardklassen. Katastroferna till trots får den ena efter den andra i det regeringsledda företaget mångmiljonbonus utan att ha utfört någon prestation. Så i det stora perspektivet.


3,5 miljoner till regeringsstyrd gangsteradvokat

I det lilla perspektivet lierar sig regeringen med den organiserade brottslighetens advokat som nu ska få 3,5 miljoner i arvode. För vad? För att ha lagt rabarber på Ekfors intäkter, skrämt livet av kunderna, kopplat in några kriminellt felaktigt utförda elanläggningar men i övrigt lämnat företaget att sköta driften - men utan intäkter. Verkligen något nytt för en borgerlig regering som under valkampen alltid säger sig främja privat företagande.


Successivt fyrfiligt i Ungern...

Ett annat exempel är byggandet av de ”mötesfria” vägarna som det så fint heter. I mindre korrumperade länder, som det gamla östlandet Ungern till exempel, bygger man mötesfria vägar genom att stumpar av vägen byggs om till fyrfiliga motorvägar. I nästa omgång byggs resterande bitar om till fyrfiliga motorvägar och man har fått en fyrfilig motorväg längs hela sträckningen.


...men inte i Sverige

I Sverige går det istället till så att man bygger om tvåfiliga vägar till 2+1-vägar. Följden blir att man sedan - till höga kostnader naturligtvis - måste bygga om 2+1-vägarna igen - nu till fyrfiliga motorvägar. Men det kan också sluta med att staten har så lite pengar att vi får dras med de eländiga 2+1-vägarna. En faktor som talar för det är deras höga driftskostnader. Förutom stängselkostnaderna slits de ner väldigt snabbt eftersom trafikbelastningen blir väldigt koncentrerad på de enfiliga partierna. Belastningen får bärlagret att malas ned till sand. Sedan måste de byggas om. Även det till höga kostnader och med trafikinfarkt som följd. Vägbeslutsfattarna, som i andra sammanhang håller sig själva som minst normalbegåvade, kan naturligtvis vara dumma i huvet. Men mer troligt är naturligtvis att det är mutorna från byggrufflarna som får dem att bli selektivt dumma i huvet. Summan av kardemumman blir i alla fall att byggbranschens rufflare mutar till sig 2-3 ggr mer av våra skattepengar än vad som borde tillkomma dem - och dessutom för ett sämre utfört arbete. Det är intressant för de pengarna måste komma någonstans ifrån. Som Sveriges situation är kommer de att tas från andra angelägna offentliga verksamheter som i sin tur kommer att bli dysfunktionella.


Akutsjuka nekas ambulans till följd av korruptionen

Nu senast aktuellt är den svårt sjuke pojke som trots att han bönade för sitt liv förnekades en ambulans. Idiotbesparingarna för att dölja den ekonomiska brottsligheten inom landstingen har nu fått sådant genomslag att personalen inom SOS upplever att samhället inte har råd att skicka ut en eller annan ambulans på en obefogad utryckning! Vad är det för svammel? Om det behövs en ambulans till på grund av ett antal falsklarm - men så köp en ambulans till då. Det är ju inte rimligt att sjuka ska dö och ambulanserna stå i garage för att SOS-personalen i rädsla för de kriminella i det politiska etablissemanget inte vågar skicka ut ambulanserna. Och nu ska en "fotsoldat" dömas. Förmodligen inte så mycket för vad han gjort utan mer för att de verkliga skurkarna ska komma undan.


3-4 gånger högre skatt än i okorrumperade länder men fungerar ändå inte

Det här var bara några exempel. Mutor och annat mygel inom offentliga verksamheter tränger dels ut andra angelägna verksamheter och driver därutöver upp skattetrycket. I länder med ringa korruption - det finns sådana - även i Afrika - är det totala skattetrycket mellan 20 och 30% av inkomsterna. Och ändå fungerar allt i dessa länder.


Fakta mörkläggs

Det är svårt att omedelbart hitta uppgifter om den svenska nivån. Många har intresse av att mörklägga detta men det totala skattetrycket i Sverige är snarare över än under 80%, kanske ännu högre, och ändå bryter verksamhet efter verksamhet samman.


Kopplingen mellan korruptionen och Utöya

Vad har då detta med invandring respektive Utöya att göra?

Jo, kostnadsexplosionen inom den offentliga sektorn i Sverige har inget, eller bara mycket lite, med invandringen att göra. Men våra politiker, och andra som drar nytta av det politiska systemet, många inflytelserika, har satt i system att hålla upp invandringen som en sköld framför deras grova ekonomiska brottslighet.


Missnöjet kanaliseras

Till följd av det kriminella vanstyret skenar kostnader och växer hoten för enskilda människor som i sin förtvivlan söker någonting att kanalisera sitt missnöje mot. Då står det politiska etablissemanget redo med sin förenklade lösning med invandrarkvinnorna och alla barn som de påstås föda på skattebetalarnas bekostnad som förklaring till allt ont i samhället.

Det är enkelt och populistiskt. Genom att förvandla ofta flitiga och företagsamma människor som söker sig en framtid här till passiviserade bidragstagare, isolerade från samhället och en normal tillvaro, erbjuds medborgarna en förenklad, men felaktig, bild som förklarar varför inte samhället fungerar längre. Den slutsats vi förväntas dra är således inte att samhället blivit dysfunktionellt på grund av utbredd ekonomisk och politisk brottslighet utan på grund av att invandringen kostar så mycket.

Verkliga förhållanden är naturligtvis att det inte alls är invandringen som orsakar våra institutioners kollaps utan vår egen genuint svenska brottslighet.


Utan industri inga tjänsteföretag

När de första arbetsinvandrarna kom, på 1950- och 1960-talen, från Finland, Italien, Grekland m fl länder blev de inte internerade och inte heller satta på svenska-kurser utan framdrift. De hamnade vid löpande bandet direkt de kom hit. Som en följd härav finns det finnar som jobbat hela livet i Sverige men ändå inte lärt sig svenska. Skulle vi på motsvarande sätt låta invandrarna arbeta idag skulle de inte kosta samhället någonting - tvärtom. Till exempel skulle vi kunna fortsätta tillverka SAAB och Volvo i Sverige istället för - som det kommer att bli - i Kina, ägda av och tillverkade av kineser. Skurkarna försöker få oss att tro att det är bättre för oss att inte ha någon industri kvar i landet - att vi ska bli tjänsteproducerande. Men det är naturligtvis bara svammel. Utan industri inga tjänsteföretag. Så lyder tyvärr det verkliga sambandet.


Soffliggarna triggas

Men för den som lärt sig att leva av systemet, på låg nivå, erbjuder det politiska etablissemanget en tillfredsställande förklaring. Invandrarna kostar pengar därför måste Du sluta ligga på sofflocket. Det borde ju vara tillräckligt enkelt och begripligt för den som tidigare flutit framåt på andras arbete bekvämt tillbakalutad på sofflocket. Men det är dessvärre inte sant.


Använder invandrarna som nazisterna använde judarna

Psykopaterna i och ikring det politiska etablissemanget använder istället invandrarfrågan gentemot mobben på ungefär samma sätt som Hitler och nazisterna i Tyskland använde judarna. I Tyskland var allt judarnas fel. I Sverige är allt invandrarnas fel.


Avslöjande dubbelmoral i valstugorna

Vi har sett med all önskvärd tydlighet hur det går till när de etablerade partierna sprider sitt gift, eller sitt budskap om man så vill. Tydligast var säkert Uppdrag Gransknings reportage från valstugorna inför valet 2006. Vem minns inte hur man hade ett politiskt korrekt budskap när kamerorna var på och ett annat, ”mobbanpassat” budskap, när man trodde att kamerorna var avstängda. Det är så det går till. Taktiken är att pränta in ”sanningen” i enkla människor så att de tror att det är invandrarna och inte den politiska elitens plundring av staten som är problemet. Tricket är att inte lyckas så väl att ett nytt parti kan ta makten med hjälp av de etablerade partiernas eget budskap. Då måste man bromsa lite och fördöma invandrarfientligheten som man själva skapat för att dölja den egna korruptionen. Att både gasa och bromsa samtidigt - inte så lätt - då kan det bli ett och annat felskär, som att SverigeDemokraterna kommer in i riksdagen till exempel. Propaganda är svårt att dosera - även om stora delar av media håller en om ryggen likt Murdochpressen i England.


Är Breivik galen?

Därför har vi - mitt i all sorg och bedrövelse efter Utöya - även fått ett hoppingivande besked av Utöya-massakern. I media diskuterar den politiska eliten hur förvirrad och eventuellt galen gärningsmannen Anders Behring Breivik är. Sanningen är förmodligen den att han inte är särskilt galen men att han är mycket målmedveten, handlingskraftig och kanske lika hänsynslös som den politiska eliten, som skyller sina egna tjuverier på invandrarna.


Propaganda som slog fel

Avsikten var naturligtvis att Anders Behring Breivik-typerna skulle gå ut och skjuta invandrare. Att Breivik, istället valde att skjuta representanter för den politiska eliten och deras i och för sig helt oskyldiga barn - på indoktrineringsläger, men helt oskyldiga - är naturligtvis ett mycket beskt besked till den politiska eliten och det avskrap som uppehåller sig ikring dem. Det innebär ju att deras taktik i hög grad misslyckats. Till och med en person som Breivik har förstått att det inte kan vara invandrarnas fel om vi gynnar deras kultur och börjar montera ned vår egen. Om han har förstått de ekonomiska sammanhangen bakom maktelitens stigmatisering av invandrarna är i skrivande stund oklart. Självklart ligger ansvaret för de beslut som skapat Breivik hos vår politiska elit. För den politiska eliten torde Breivik:s massaker på Utöya och attentaten mot regeringskvarteren vara ett beskt piller och alla alarmklockor borde ringa.


Skärpt säkerhet löser knappast problemet

Att under rådande förhållanden, när det visat sig att propagandan inte lyckats helt, sätta upp en Almedalsvecka nästa år som misshushållar med skattemedel lika fräckt som årets gjorde, borde rimligen stämma till eftertanke. Var och en begriper naturligtvis att om någon kan komma på idén att anfalla ett SSU-läger på Utöya så kan det också ske mot Almedalsveckan, mot ett riksmöte eller vilken partikongress som helst. USA:s president torde vara världens mest bevakade person. Ändå skjuts det presidenter i USA då och då. Att de här problemen skulle kunna lösas genom skärpt säkerhet faller nog på sin egen orimlighet. Att ändå påstå att ökad säkerhet löser problemen kan vara ett sätt att undvika att ta upp besvärliga frågor med den organiserade brottsligheten vilken kretsar kring och delvis utgör den politiska makten.


Breivik en produkt av strömningar i samhället

Jag vill nog göra gällande att Anders Behring Breivik har skapats av den politiska makten, kanske främst i Sverige. En sådan person uppstår inte ur intet. Han speglar istället de strömningar som finns i samhället. Det är således förekomsten av en, av det politiska etablissemanget skapad, invandrarrädsla som utgjort den mylla i vilken Breivik vuxit fram och hämtat sin näring. Det är dessa strömningar som gör att han upplever att det finns ett folk som han kan ”rädda” med sitt terrordåd. Under alla förhållanden är Utöya och Oslo-attentaten det politiska etablissemangets draksådd som både de själva och folket får skörda.


Får troligen efterföljare om etablissemanget inte tar sig i kragen

Jag tror att det vore självbedrägeri att utgå från att Breivik är en ”enstaka galning”. Mer rimligt är att han kommer att få efterföljare om missförhållandena fortsätter.


Politiskt etablissemang vid vägs ände

Nu återstår dels att ta itu med de ohederliga dubbla budskap som det politiska etablissemanget skickar ut för att dölja den omfattande ekonomiska brottslighet som dränerar statens förmåga att upprätthålla samhällsviktiga funktioner och dels att ta itu med korruptionen självt och den ekonomiska brottsligheten i staten.

Alternativt kan man låtsas som ingenting och köra på som förut. Men det skulle väl vara mer än lovligt korkat?

Övertorneå den 29 juli 2011
Mikael Styrman

Denna debattartikel har tillställts debattforumet Newsmill för publicering men refuserades.
.

3 kommentarer:

ulf sa...

Man får lite hopp för männskligheten när du skriver. Tyvärr har de flesta människorna blivit så hjärntvättade att dom inte kan se det du ser. Livrädda för att bli betraktade som konstiga, tyr dom sig hellre till en politiskt korrekt unken fårskock än att kliva ur och andas in syre så dom kan tänka klart. Som Orwell så träffsäkert uttryckte det "I en förljugen stat ses sanningen som en revolutionär handling" Ha det bra Mikael

Anonym sa...

Vattenfall har skuld på 134 Miljarder...

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3224391.ece

Mikael Styrman sa...

Svar till Ulf:

Det kan nog vara, att man både måste vara intresserad av samhällsfrågor
och ha sett bakom kulisserna hur de opererar,
för att inse vad som pågår.

Media och andra debattforum hjälper ju inte till.
I dessa pågår ju bara pseudo-debatter, till exempel om huruvida Kreml ska ha mörkröda eller ljusröda tapeter och liknande jätteviktiga frågor.

Så det är nog inte så lätt för den breda allmänheten att veta vad som pågår.
Men många vet nog ändå.
Fast många av dem som förstår är fullt upptagna med att låtsas som om de inte förstått.
För om de har förstått måste de förhålla sig till det - och det slipper de gärna...

Mycket tänkvärt, det Orwellska citatet.