torsdag 28 juli 2011

Belgien och Sverige - bara en nyansskillnad?

.

Belgien

Den Belgiska nationen faller sönder. Belgien har inte haft någon regering på över 400 dagar. Men byråkratin styr inte sig själv helt och hållet. Det finns en expeditionsministär.


Sverige

I Sverige finns det en regering som styr byråkratin så att den inte gör alldeles vad den vill. Eller finns det verkligen en regering? Och ser den i så fall till att inte byråkratin skenar egennyttigt? Man blir onekligen fundersam när man läser artikeln ”Miljonerna rullar på årets politikjippo” i Dagens Nyheter den 3 juli 2011.


Almedalen, Gotland

Det som började med att sommarlediga svenska politiker talade under anspråkslösa former till sommarlediga svenskar har förvandlats till ett sanslöst politiskt, eller skenpolitiskt, åtminstone skendemokratiskt, spektakel av allra värsta sort.

I år innehöll Almedalsveckan 1.400 programpunkter. 38 myndigheter fanns representerade. Vad de nu hade där att göra - annat än att undanhålla sig från arbete genom att lura till sig avlönad semester med alla kostnader betalda? Ja, man blåser skattebetalarna helt enkelt. Drönare från ett tiotal kommuner och landsting fanns representerade på denna parasiternas jul(i)vecka - helt i onödan naturligtvis.

Jag orkar nästan inte räkna upp allt skräp som fanns där - på någon annans bekostnad - jag börjar misströsta om mänsklighetens framtid - men klicka gärna på länken ovan och läs DN:s artikel själv.

Har Sverige verkligen någon regering? Man kan med fog undra. Nog verkar det onekligen som om byråkratin räcker fingret mot regeringen och gör som den själv vill - eller?

Övertorneå den 28 juli 2011
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: