tisdag 22 mars 2011

Ingen politrukverkstad från Piteå i Övertorneå

.
Vi vet sedan tidigare att Pitebor är ett kuvat och osjälvständigt folk som går i politiskt koppel som hålls av utsugare som nu närmar sig pensionsåldern och snart kommer att flytta in på ålderdomshemmet. Piteå är en misskött kommun under ledning av Peter Roslund, 57,  som inte ens har råd att hålla sig med personal på ålderdomshemmen och som snart har blivit av med sitt sjukhus. Inom kort får piteborna ta mössan i hand och sätta sig på bussen till Luleå när de blir sjuka. Är det en av anledningarna till Peter Roslunds lystna blickar mot Övertorneå?

Fram till helt nyligt var Vattenfall stor delägare i Pite Energi men har nu klädsamt dragit sig tillbaka. Törs man nära en misstanke om att Pite Energi ändå får köpa energi till dumpat pris utan att staten kommer att lägga sig i det, för att kunna delta i mörkläggningen av de grövsta olagligheterna riktade mot Ekfors-bolagen?

I Övertorneå är det annorlunda. Här är vi oss själva nog. Framför allt inom Ekfors område. Här har kommuninvånarna själva byggt upp elnätet utan att staten behövt göra det. Sen elektrifieringens början har vi klarat oss själva trots många politiska och statliga krokben. Kommunen är även den mycket välskött i förhållande till Pite Kommun. I Övertorneå har vi fungerande elförsörjning och åldringsvård. Här klarar vi oss själva utan att få hit Peter Roslunds politrukverkstad från Piteå.

”Förnyaren” Peter Roslund, 57, ska för övrigt på partikongress i Stockholm. Något som uppmärksammas idag i en insändare i NSD ”Såna Förnyare”. En utmärkt insändare förvisso. Dock behandlas inte frågan om var partikongressen ska hållas. Kan det måntro bli i en ”Gated Community” där Securitasvakter kan skydda kongressombuden från folket och massmedia - som i Görans Johanssons Göteborg?

Om Pite Energi, på statens(?) uppdrag vill träda in på arenan för att rädda ansiktet på den allt snabbare sjunkande tvångsförvaltningsexpeditionen, nu med rättsväsendet i bakhasorna, så är det ingenting som vi kommer att motsätta oss, men det blir i så fall i form av energileverantör till Ekfors-bolagen.

Vi kommer att uppta förhandlingar med Pite Energi i frågan. Först måste vi dock ge Mälarenergi en möjlighet att rädda ansiktet - en annan kommunalägd politrukverkstad som sträckt sig lite för långt i strävan efter statliga belöningar för att det ska vara riktigt bra för ett företag som vill agera på en fri marknad och kan drabbas av marknadskrafterna.

Övertorneå den 22 mars 2011
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Elkund sa...

Istället för att skriva onödiga inlägg i en jävla blogg så kan du väl se till att elkunderna inte får felaktiga fakturor istället!

Mikael Styrman sa...

Svar till Elkund:

Det är nog bara i länet Norrbotten, i landet Sverige, som man kan ta sig för att nyttiggöra sig andras egendom utan att betala ett öre under sex månader för att sedan tacka genom att skälla på den man bestulit.

- Jävla slödder!

Anonym sa...

slödder kan du vara själv din jävla pajas!!!!

Mikael Styrman sa...

- Jaså, du har rest till Thailand för pengarna som du inte har betalat för elräkningarna.

Bekymra dig inte nu över att du snart ska få tillfälle att göra rätt för dig, du och de andra brottslingarna som högfärdigt struttar omkring här på byn med näsan i vädret intalande er själva att ni är väldigt fina människor, fast ni bara är vanliga simpla tjuvar, om än väl organiserade.

Ta på dig en vit långärmad tröja över axlarna till kvällen, knyt ärmarna över bröstet så att du ser ut som Rockefeller. Här hemma är det ingen som kommer att ta dig för Rockefeller. Här är du bara en som inte har lärt dig skilja på rätt och fel och en förtalande sladdertacka.

Njut nu av solen och semestern
- som jag har betalat.

Anonym sa...

Härligt hög nivå på bloggen som vanligt.

ulf sa...

Till anonym här ovan: Man måste väl bemöta folk på deras egen nivå, så det inte blir några missförstånd, jävla besserwisser.