onsdag 2 mars 2011

Brevet till Utbildning Nord

.
Ekfors Energi AB  

Utbildning Nord
Attn Sture Troli


Övertorneå den 1 mars 2011



Vi refererar till Era brev av den 18 feb d.å.

Det är naturligtvis inte möjligt för oss att vidarebefordra våra nätintäkter till ”tvångsförvaltaren”, mera korrekt ”låtsasförvaltaren”, Gullesjö. Dessa medel, som rätteligen tillkommer oss, behöver vi för att sköta nätets drift.

Ekfors upprätthåller driften i detta nätområde och har så gjort sedan slutet av 1910-talet, då vi uppförde detsamma. Det är lätt att glömma bort så länge nätet fungerar. Men det är något man tenderar att bli mycket medveten om den dag det inte längre fungerar. Möjligheterna att då upprätthålla en utbildningsverksamhet eller att snabbt återställa driften kan vara mycket begränsade. Avgörandet beträffande hur det ska gå med leveranssäkerheten inom området har Ni kunder i Er egen hand. Vi kan bara hålla nätet fungerande så länge vi åtnjuter kundernas förtroende och lojalitet.

Det låter tjusigt att Gullesjö blivit utnämnd till förvaltare. Men i verkligheten vidtar han inga förvaltnings- eller driftåtgärder över huvud taget. Han lär inte ens ha varit till Övertorneå. Trots fem månaders uppdrag har han aldrig besökt vårt företag som han påstås förvalta.

Bäst illustreras det som pågår av det faktum att det nu är mer än fem månader sedan tvångsförvaltningen inleddes. Till dags dato har vi inte fått ett öre till nätets drift av Gullesjö till att betala våra leverantörer med. Den som inte är ideologiskt förgiftad och som dessutom är begåvad med ett huvud att tänka med inser det både orimliga och oseriösa i detta. Parallellen till 1930-talets nazityskland och metoderna med vilka man skinnade judarna torde vara ganska uppenbar. För alla, utom möjligen för den ansvarige ”alla företagares minister” näringsminister Maud Olofsson.

Det här kan låta främmande för en norrman och jag hoppas att det gör det. Men nu är vi i Sverige – den sista Sovjetstaten.

Undvik gärna oavsiktliga elavbrott och avsiktliga avstängningar. Betala till den som ser till att nätet fungerar, nämligen Ekfors.

Gullesjö och Energimarknadsinspektionen gör gällande att brännvinsadvokaten Gullesjö sköter nätet men å andra sidan påstod ju Bagdad-Bob att amerikanarna gjorde självmord utanför Bagdads murar.

Övertorneå som ovan

Ekfors Energi AB
Mikael Styrman
.

7 kommentarer:

Talpegogen. sa...

Stackars Utb Nord, har de betalat till fel ställe?!
Vilket vuxet språk du använder, nazister, brännvinsadvokaten m.m.

Är detta ett riktigt brev? Det ser ut som en arg 8-åring som skriver!
Väx upp...

Anonym sa...

Micke!

Du har lite eftersläpningar i ditt bloggskrivande som du behöver fylla på till oss intresserade bloggläsare:

Det gäller sånt som du har utlovat "inom kort" på bloggen, bl a från

23/2 Världens hemligaste kontorspojke,

27/1 Gullesjö och Reilers framfart i Ekforsbolagen, och

24/1 När den organiserade brottsligheten och staten blir ett - den organiserade förbrytarstaten.

Hoppas att du har ork och inspiration att fullfölja!

Mikael Styrman sa...

Svart till Talpegogen:

Du har väl hört talas om talesättet

”att tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin” ?

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ja, jag har lite dåligt samvete för att det släpar efter.
Svårt att få tiden att räcka till.
Men det kommer.
Det blir lite ketchupeffekt...

Anonym sa...

Jag förstår att du har fullt upp dagarna i ända att försöka rädda ditt företag, dig själv och din familj undan jätten Glufs-Glufs som hela tiden hugger mot dina hälsenor så att tiden inte räcker till att blogga i den utsträckning som du skulle vilja. Det är ju så här de fungerar myndigheterna, att förlama den enskilde genom hotbilder och utredningar samt rättsärenden tills den enskilde brakar samman. Myndigheterna kan ju skicka fram nytt och utvilat folk hela tiden som byter av dem som börjar att tröttna. Det kan ungefär liknas vid att Hellner på 5-milen skulle vara tvungen att slåss emot en ny inbytt och utvilad norrman var 5:e kilometer... 10 st klonade Northugar....

Talpegogen sa...

...det lär väl inte bli så mycket latin i fängelset!

Mikael Styrman sa...

Svar till Talpegogen:

Det fanns faktiskt en hel del välutbildat och kultiverat folk som hade slängts i fängelse av busarna och blivit kallade för brottslingar av busarna. Ganska fantastiskt så det har blivit i Sverige busarna låser in hederliga människor i fängelse...