tisdag 1 februari 2011

Och vad är det som har blivit bättre av Era pajaserier?

.
(Svar till anonym kommentar till bloggen ”Gullesjö och Rejlers framfart i Ekfors-bolagen”.)

Det stämmer att vi ligger i bakkant beträffande installation av fjärravlästa mätare.
Det beror på att de egentligen inte är något konsumentintresse.

Hela grejen har tillkommit därför att de stora - främst Vattenfall - inte dög till att tillhandahålla ett smidigt och lyhört preliminärdebiteringssystem. Istället bar de sig åt som om preliminärdebiteringssystemet var ett redskap till att hunsa och förnedra kunderna med. Hos de mindre elverken däremot var aldrig preliminärdebitering något problem.

Den här cirkusen, eller terapin, som Du beskriver, är ju bara till för att sysselsätta kunderna med nonsens för att de inte ska upptäcka att de tre stora, politikerna och byråkratin stjäl deras pengar. Under tiden som de här tjuvaktiga oduglingarna har ägnat sig åt ”elmarknaden” som det moderna kodordet är, har elräkningarna förändrats från tre (3) rader till en mindre och helt obegriplig pocketroman i omfattning och priset har ökat från ungefär 15 öre/kWh till ungefär
1 krona och 50 öre/kWh!

När det gäller mätarna gjorde vi bedömningen, att om man har för bråttom att byta kommer man att tvingas byta flera gånger, eftersom byråkratin kommer att ”skruva” kraven. Och precis så har det blivit. De som bytte först - i överdriven Bror Duktig-nit - tvingas nu byta igen.

Men våra mätare skulle ändå ha varit bytta nu om det inte hade varit så omfattande Stasi-verksamhet riktad mot vårt företag. Ekfors motsvarar en tredjedels promille av landets energiförsörjning. Det är säkert ett större problem att många grodor som är kunder hos stora elverk nu plaskar omkring i det varma vattnet utan att varken kunna byta ockerleverantör via internet eller se vad de förbrukade i huset förra timman. Är det risk för att de kommer att upptäcka att Ni håller på att koka dem om de inte sysselsätts med meningslöst trams?

Även om det säkert finns många i landet och i branschen som inte begriper vad Ni håller på med behöver Du ju för den skull inte tro att ingen förstår vad Ni håller på med.

Vi ska importera fler Tunisier och Egyptier till landet. Tillsammans ska vi dricka upp ert vin, hänga upp er i era slipsar och skita i halsen på er. Sen får Ni på sin höjd bli gatusopare så att Ni får lära er att jobba samhällsnyttigt, istället för egennyttigt - och med jobb som Ni kan förväntas klara av.  :-)

Och vad är det som har blivit bättre på grund av alla era pajaserier?


Övertorneå den 1 februari 2011
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Jan sa...

Trixande och fifflande är självklart inget konsumentintresse.

Tyvärr är det ändå den metod som svenska statens största koncern, Vattenfall med ett stort antal underliggande bolag, använder sig av. Det handlar om samarbete med konkurrenterna i stället för att konkurrera. Det handlar om att strypa tillgången av el och genom att stänga kraftverk för reparation när det är som kallast.
En bevisligen effektiv metod för höga elpriser vintertid.
*
Övervinsterna har presenterats som resultatet av skicklig företagsledning med hög ambition att åstadkomma värden för svenska folket. Under de senaste åren har de som följt utvecklingen insett att det handlar om Trix och fiffel, inte för att åstadkomma värden för svenska folket, men för att åstadkomma en gigantisk omsättningsökning från 25 till över 200 miljarder. Bakom denna svindlande ökning stod företagsbyggaren Lars G Josefsson som både lyckades med att arbeta enligt regerings direktiv för Vattenfall och fullfölja en rad idiotköp av kol- och kärnkraftverk i Europa för 300 miljarder. Maud Olofsson insåg att utvecklingen gick snett och påstod då att Lars G Josefsson var fel ledare för Vattenfall och han fick sparken.
*
Idiotaffärerna finns kvar i svenskt ägo. När deras minskade eller helt försvunna värde blir allmänt känt kommer ytterligare personer att få bära hundhuvudet. Lars G Josefsson var knappast ansvarig för att han hade fått direktiv som i praktiken inte innebar några som helst begränsningar för köp av gamla kärnkraftverk i Tyskland och Holland, köp och byggande av kolkraftverk plus en lång rad andra engagemang som inte alls är förenliga med svenskens bild av Vattenfall.
*
Josefsson borde naturligtvis ha haft bättre sunt förnuft och moral, men det är lätt att säga dock inte att leva efter när man vet att bonusen ökar med omsättningen. Det är nu allmänt känt att Lars G Josefsson fick med sig 145 miljoner svenska kronor bestående av lön, bonus och pension för sin knappt 10 åriga tjänstgöringstid. Däremot nästan hemligt att de inköpta kärnkraftverken i Tyskland kommer att bli en förlustaffär på minst lika många miljarder.

Anonym sa...

Tyvärr så tror jag nog att Maud inte begrep ett dj-a dugg av vad Vattenfall under Josefsson pysslade med, hon tillhör ju som bekant inte dom vassare knivarna i lådan och öppnar bara munnen och blåser luft med populistiska och ogenomtänkta uttalanden när hon tror att det ska gagna hennes opinionssiffror.

Vattenfall lyckades ju till och med panta bort samtliga sina svenska tillgångar till tyska staten utan att hon begrep ett dugg av vad som hade hänt. De enda värden som Vattenfall har lyckats att skapa till det svenska folket består ju av de överdebiteringar på elräkningarna som svenska folket har betalat till Vattenfall, det är ju det som har skapat deras vinster.

Betänk att uppförandet av Vattenfalls kraftverk och linjer har vi alla redan fått vara med och betala en gång när de uppfördes, antingen via skattsedeln eller via elräkningen. Det är alltså redan våra egna anläggningar. Nu ska vi betala dom en gång till och en gång till och en gång till och en gång till till hutlösa priser...... Man kan ju verkligen fråga sig varför i h-e vi ska betala för nåt som vi redan äger, borde inte det vara kriminellt?

ulf sa...

Det är varje människas förbannade plikt att bekämpa detta korrumperade jävla pack till politiker som stulit våran framtid och våra liv tillsamans med storkapitalet. Kämpa på, vi har större chans en någonsin att få stopp på dårarna. Bara vi blir att fler som är arga!!! Martin Luther King sa "det är inte dårarnas dårskap vi ska vara rädda för, det är dom godas tystnad"