onsdag 5 januari 2011

Kriminaliserade tankar

.
Vår socialminister, tillika KD-ledare, Göran Hägglund är intervjuad i Svenska Dagbladet. Bland annat säger han - naturligtvis under förutsättning att han blivit rätt citerad - att KD vill att det under mandatperioden ska bli olagligt att delta i och stödja ”rasistiska, kriminella och terroriststämplade organisationer”. Han säger: idag går det oftast bara att komma åt dem som aktivt utför brottsliga handlingar, inte de som passivt stödjer organisationen.

Han säger vidare:
– ”Det är vårt ställningstagande att vi på det här sättet, utan att träda organisationsfriheten eller liknade grundläggande rättigheter förnär, kan kriminalisera sådant som i praktiken innebär stöd för verksamheter som är samhällsomstörtande”.

- Men vad är det karln säger?

Hägglund vill med andra ord kunna straffa människor, inte bara för de handlingar de utför utan även för de åsikter de hyser. Vidare innebär Hägglunds uttalande att den som har makten ska få avgöra om oppositionen har ”rätt” åsikter och därför är tillåten, eller har ”fel” åsikter och är förbjuden.

Varför går tankarna till Vitryssland?

Nästan alla viljeyttringar och organisationer som vill ändra på den rådande samhällsordningen är samhällsomstörtande och därmed potentiellt förbjudna. Alla viljeinriktningar av betydelse som har förändrat något samhälle över huvud taget, har i något skede varit, eller haft idéer som varit att betrakta som, samhällsomstörtande.

Hade sådana regler gällt, och segrat, skulle

socialdemokraterna aldrig ha kunnat uppstå, ta makten och förändra det svenska samhället,
ANC aldrig ha kunnat ta makten och avsätta apartheidregimen i Sydafrika,
Ingen afrikansk stat ha kunnat frigöra sig från kolonialväldet,
Stasi ännu kontrollera Östtyskland.

Det här andas att det har varit i den amerikanska psykopatsäcken innan det har hamnat i den kristdemokratiska påsen. Hägglunds och KD:s tankar är numera skrämmande nära Pol Pot-kramaren tillika förre riksdagstalmannen Birgitta Dahls tankeförbudslag. Den som startade en process som har kört vår kärnkraft så totalt i botten, att den kan vara farlig för oss, om inte adekvata åtgärder vidtas.

Det känns som om KD har hoppat i rejält galen tunna nu. Måhända Göran Hägglund har hamnat i dåligt sällskap på departementet? Det hade nog varit bättre att byta ut det som nationalsocialdemokraterna lämnade efter sig, mot människor med humanistiska värderingar vilande på kristen etisk värdegrund.

Då hade vi sluppit se att alliansregeringen hade låtit en onyttig och överavlönad byråkrati svälla. Då skulle inte heller uppenbart sjuka och utslitna människor behöva bli trakasserade av grymma tolkningar på försäkringskassan för att finansiera byråkratins vällevnad.

Nä, Göran Hägglund, samhället och makten ska hålla fingrarna borta från medborgarnas tankevärld. Och börjar Ni inte sköta Ert jobb istället för att hålla på och lalla blir Ni avsatta. Försöker Ni förhindra det, med lagens hjälp, då gör medborgarna så småningom revolution. I värsta fall brukar sådant, enligt historiska erfarenheter, sluta med giljotinering.

För övrigt så tror jag att Ni har fel taktik nu. Jag förstår att det kan vara jobbigt att medlemmarna i KD, V och S är mellan pensionen och graven. Men lösningen är inte nödvändigtvis att Ni alla försöker bli blåkopior av Nya Moderaterna. Jag tror att Ni ändå ska fortsätta att vara ett parti på kristen värdegrund med familjen i centrum. Och jag tror att Centern som har fått dålig etisk skolning under 70 års nationalsocialdemokrati ska sluta med sitt mygel och försöka bli ett hederligt parti, annars finns det snart inget centerparti.

Övertorneå den 5 januari 2011
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Steen sa...

Nu har väl aldrig KD framstått som nyanserade i tankefrågor. Det parti som minst gottskriver nån en frihet av sådant slag må ju vara KD, gud straffar den som syndar och ack den som tänker fel hamnar i helvetet. Han sträcker nog mest ut hakan før sakens skull inte før att gud och obama eller helvetet och guantanamo är utbytbara så før att skapa lite uppmärksamhet hos massorna kostar han på sej denna insikt här på bloggen.

Spännande och intressant på samma gång. Håll ut och slå tilbaka, lycka till! Tror inte du låter etablisemanget vinna så här lätt ;)