torsdag 6 januari 2011

Fågeldöden slår till

.
I Falköping har hundratals fåglar, enligt Aftonbladet, dött vid eller på en väg efter att ha visat tecken på att inte vilja/orka/kunna flytta på sig när bilar försökt passera. De uppvisade inga synliga tecken på yttre våld. Veterinärer har konstaterat att de dog av kraftiga inre blödningar och har kommit fram till att de har dött av yttre våld.

I Arkansas i USA dog tretusen trastar på nyårsnatten. Först spekulerades i sannolika dödsorsaker som att de hade blivit skrämda av fyrverkerier eller träffade av blixten. Senare har framkommit att de dött sedan invärtes skador utlöst blodproppar.

Samma natt dödades 100.000 fiskar och spolades upp på stränderna i Arkansas.

Experter ser inget samband mellan de två händelserna och undersöker om fiskarna möjligen har dött av sjukdom och trastarna blivit skrämda av fyrverkerier.

Ja, det finns väl säkert ingen anledning alls att tro att både fiskar och fåglar dött av ett okontrollerat, eller avsiktligt, industriutsläpp av Bhopaltyp?

Hoppas att inte experterna glömmer att undersöka det uppenbara – att fåglarna kan ha dött efter att ha förläst sig på Kalle Anka och att fiskarna dött efter att ha gått allt för mycket på restaurant och ätit fet mat.

Övertorneå den 5 januari 2011
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du, den här bloggen har utvecklats till tidernas jävla gnäll-blog. Förut kunde det stå ett och annat intressant här, men nu är det som sagt ett jävla gnäll. Så - lägg ner den här skiten eller börja skriv något vettigt. Jag har ett råd till dig också:
Sök psykhjälp, du verkar må mycket dåligt.
/Copkiller

Mikael Styrman sa...

Svar till Copkiller:

Se mitt svar i egen blogg med namnet "Svansen i kläm?"

Anonym sa...

Det är nog Copkiller som behöver psykhjälp, Den personen verkar väldigt besvärad av bloggen, En sådan som vill kasta in i ugnar.
SD

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Jaa, det var ju väldigt oförskämt skrivet. Man kan nog säga att Copkiller markerade träff ganska ordentligt. När argumenten tryter kan det blir svårare att argumentera sakligt.
Det var nog bra att vederbörande var anonym. Många hade nog blivit besvikna om namnet funnits med.

Knapsu sa...

Ja använder man en signatur som "copkiller" så tyder det ju på att något inte står rätt till.

För övrigt så har han ju helt fel. Det är ju tvärtom så att denna blogg har utvecklats i positiv riktning med flera välskrivna och mycket skarpsynta iaktagelser den senaste tiden.

Keep up the good work, Mikael!