måndag 3 januari 2011

Bildt, CIA, NSA och Vilks

.
I kölvattnet på det kalla krigets slut har det amerikanska militärindustriella komplexet fått det allt svårare att finna fiender, som kan motivera dess existens och framför allt dess andel av de amerikanska skattemedlen.


Först Irak, därefter Afghanistan

Irak såg ju lovande ut ett tag. Där ställde man till det så att en i och för sig diktatur, men ändå med en relativ trygghet och ordning, förvandlades till ett rättslöst och ödelagt kaos i ordets bokstavliga betydelse. Sen började Irak utvecklas till ett nytt Vietnam och man fick bråttom därifrån.

Som tröstpris fick man Afghanistan av den amerikanska administrationen. Nu när det också börjat Vietnamiseras letar man efter något nytt fattigt land att bomba till stenåldern och sedan överge.


Senare Jemen

Sveriges utrikesminister Carl Bildt, som gjort delar av den amerikanska administrationen stora tjänster och därför även åtnjutit, och åtnjuter, vissa gentjänster, hade av allt döma fått information om att Jemen var nästa skjutfält. Men nu trängde sig Nordkorea emellan. Nåja, shit happens. Men Jemen finns ju kvar och kan bombas senare.


Medeltida trick

Efter Irakkrigen har ett gammalt knep från den mörka medeltiden dammats av – religionskriget. Det är dock viktigt att komma ihåg att enligt retoriken är det dom, men inte vi, som ägnar sig åt religionskrig. ”Vi” är istället hotade och anfallna. Jag säger vi, för vi är ju med i Afghanistan, gubevars. Fast vi är ju inte där och krigar, utan vi hjälper till. Stopp ett tag. Hur blev det nu? De krigar, vi försvarar oss, och hjälper till – i Afghanistan! Vi hjälper dem som är där och skjuter sönder Afghanistan för att Afghanerna ska kunna bygga upp sitt land. Och så skjuter de ihjäl folk godtyckligt, bland annat från drönare på hög höjd. Allt för att tvinga dem att låta sina flickor gå i skola och låta sina kvinnor slippa burka. Dock är det något oklart i skrivande stund, om det godtyckliga dödandet upphör om flickorna får gå i skola? Det finns även de, som påpekar att även kvinnor och deras anförvanter dödas godtyckligt. Man måste nog betrakta det som minst sagt ologiskt att det godtyckliga dödandet ska påverka vare sig burkor eller kvinnlig skolgång.


Kejsarens nya kläder

Propagandakriget mot muslimer letar sig lite oväntade vägar. Lars Vilks har utmärkt sig tidigare, och blivit hyllad, främst av socialister, lite tillspetsat för sin oförmåga att skilja på mitt och ditt. Bland annat manifesterad genom uppförandet, utan lov, av ”drivvedsskulpturen” Nimis vid Håle Stenar i Kullabergs Naturreservat. Uppförandet av Nimis är något som hyllas av det kulturintresserade rövslickaretablissemanget, specialiserade på att göra sig märkvärdiga genom att tolka ”obegriplig” konst. För oss som är för dumma för att begripa obegriplig konst går naturligtvis jämförelsen gärna till HC Andersens fina saga ”Kejsarens nya kläder”. Många minns säkert sagan, i vilken skojare vävde nya kläder åt kungen. Men bara riktigt kloka personer kunde se tyget. För dumbommar var och förblev tyget osynligt. Så medan en del ser Vilks som ett geni, ser andra honom som en drivvedskludd, eller varför inte – en vävare.


Furstarna pekar – konstnärerna målar

Under senare tid har Vilks mest uppmärksammats i PK-pressen för sina insatser i propagandakriget mot världens 1,6 miljarder muslimer, genom att han gjort en nidbild av profeten Muhammed som rondellhund. Det är, såvitt bekant, inte känt om Vilks gjort detta på uppdrag eller spekulation. Men man behöver nog inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att anta att han antingen redan fått, eller snart får, sin belöning. Möjligen i form av skattefinansierade bidrag, stipendier eller uppdrag, verksamt underlättade av någon person med goda relationer till det amerikanska militärindustriella komplexet, direkt eller indirekt. Nå, det är väl inte så konstigt. Konstnärer behöver ju också leva. Och så har det varit i alla tider – furstarna pekar och konstnärerna målar.


Våra nära och kära betalar priset

Det är klart att ett sådant konstverk som rondellhundsprofeten är ägnat att stärka motsättningarna mellan muslimer och övriga. Det senaste konstverket har dock den, för oss vanliga människor mycket stötande, baksidan att det bidrar till att göra oss till allt mer fullvärdig part i religionskriget, något som krigshetsarna å sin sida ser som en fördel. Nackdelen är att det riskerar att utsätta oss och våra närmaste för både kalsongbombare och politiska tjuvlyssnande poliser och sannolikt även hemliga tjuvlyssnare av IB-typ. Allt med de bästa av föresatser, naturligtvis.


Varför viktigt att kränka?

Låt mig uppehålla mig kring rondellhundskarikatyren. Vad finns det för rimlig anledning att göra något sådant? Synen på förbudet att avbilda profeten Muhammed omfattar inte alla bekännare till islam. Alla muslimer är inte heller militanta eller kalsongbombare som det lite vanvördiga slanguttrycket tycks vara idag. Och väldigt många såväl fredliga som militanta muslimer måste rimligen bli kränkta av en sådan bild.

Vi har religionsfrihet. Det innebär att vi själva fritt får bestämma om vi ska vara muslimer, kristna, buddhister eller något annat. Så då undrar man ju. En konstnär antas ju vara en känslig person som kan uppleva sådant som vi andra inte ens kan förnimma.

Oavsett vad man tycker om Vilks i övrigt kan man inte låta bli att undra över vad som drev honom att dels avbilda profeten och dels göra det i en sådan rimligen för alla muslimer så kränkande situation – som en rondellhund? Själv är jag inte särskilt religiös men nog skulle jag ta illa upp om någon av min religions viktigare symboler behandlades respektlöst. Om inte annat så för att man uppfattar den sårande avsikten.


Osämja  - de hemligas särintresse

Det räcker med att inte vara blind och döv för att inse, att det amerikanska militärindustriella komplexet har ett klart intresse av att öka motsättningarna mellan muslimer och icke-muslimer. Att över huvud taget skapa osämja kan ligga i deras intresse. USA är ju mer eller mindre nedlusat med, för de amerikanska skattebetalarna, hemliga bokstavskombinat, bemannade antingen med psykopater - eller om den termen inte är bekväm – med människor vars inbyggda moraliska kompass – om de alls har någon – tillåter dem att arbeta med subversiv verksamhet i organisationer, vars existens är hemlig för dem vars pengar man tar i anspråk för sin subversiva verksamhet.


Till Kairo

Det är märkligt att finna Lars Vilks, CIA, NSA och Carl Bildt på samma sida i propagandakriget. Det hade i alla fall inte jag trott och det tror jag att PK-pressen i vanlig ordning ”glömt” att betona. Men vad är det för ett konstverk att sitta i Sverige och kraxa och rita kränkande nidbilder av profeten Muhammed som rondellhund? I en europeisk randstat? Lars Vilks borde naturligtvis sätta upp dem i Kairo, i riktiga rondeller. Och varför inte resa Nimis mot Sfinxen eller Karnaktemplet i Luxor? På så sätt kan ju resten av Lars Vilks liv bli ett enda långt konstverk. Det blir äkta performance!

Här kan Bildt med sina nära relationer till delar av den amerikanska administrationen göra en insats för sin vapenbroder. Sedan tidigare är det känt att Egypten har pålitlig polis som säkerhetstörstande svensk polis gärna samarbetar med. Kanske vicekonungen av Bosnien, som jag såg någon fyndigt kalla Bildt, kan lägga ett ord för Vilks, så att han kan komma med på en transport med bokstavspsykopaterna till Egypten. De bör gärna ta ett lite större plan den här gången så att Nimis också ryms.


Vad har vi rätt att begära?

För att återvända till Bildt, så tycker jag, att en synnerligen motiverad fråga är, vilken lojalitet och vilken prioritering vi har rätt att förvänta oss av en minister, särskilt en utrikesminister. Om nationens intressen och främmande makts intressen står emot varandra, har vi då rätt att förvänta oss, och kräva, att ministern sätter nationens intressen i främsta rummet? Naturligtvis, självklart, säger säkert alla.

Men om då ministerns egna intressen och nationens intressen står emot varandra – hur blir det då? Jag tror att de flesta, kanske alla, tycker att vi även då har rätt att förvänta oss att ministern sätter nationens intressen i främsta rummet. Men blir det så? Kan vi med fog förvänta oss att ministern verkligen låter sina personliga intressen stå tillbaka för nationens intressen?


Turkietfrågan i rätt ljus

Det är i just detta ljus vi måste se Turkietfrågan i EU. Det är ju bekant att Bildt är en sorts politiker som kräver personlig motivation för att prestera rätt. Han är ju känd för att ha gjort USA, eller åtminstone delar av deras administration, stora tjänster. Vem minns inte ”ubåtarna” i svenska vatten, som han kompromisslöst utpekade som Sovjets, i en tid som det skulle visa sig att de över huvud taget inte var kapabla att få till några sådana insatser.

Carl Bildts vurmande för ett Turkiskt medlemskap i EU tedde sig först något märkligt, tyckte jag. Resten av Europa synes tämligen enigt om att det inte medför särskilt mycket gott för Europa om Turkiet kommer med i EU. Däremot får risken anses betydande för att Turkiets politisk-religiösa oro kan smitta resten av Europa. Det finns ett otillbörligt intresse som skulle kunna förklara Bildts iver att få med Turkiet. USA har historiskt alltid värnat relationen till Turkiet bland annat på grund av dess läge mellan oljefälten och tidigare Sovjet, numera Ryssland.


Tar hand om de sina

När Bildt & Co 1992 valde att skydda den egna platsen vid köttgrytorna genom att gömma sig bakom den fixa idén med kronförsvaret tvingades 100.000 svenska företag i konkurs. Han blev då, trots PK-pressens försäkringar om motsatsen, omöjlig som statsminister i Sverige. Men det amerikanska militärindustriella komplexet tar hand om de sina. Omöjlig som svensk minister, blev deras vapendragare, för att inte säga deras femtekolonnare, omhändertagen som europeisk om inte fredsduva så åtminstone ”fredsmäklare”.

Även för en ”fredsmäklare” som är känd för att låta ädlare motiv stå tillbaka för egennyttan kan det finnas skäl att driva Turkietfrågan. Ett Europa i fred och sämja behöver ingen fredsmäklare. Ett Turkiskt medlemskap kan därför vara, inte bara ett sätt att tillfredsställa sina vapendragare, utan även ett sätt att försäkra sig själv om en framtida plats vid köttgrytorna. Det amerikanska militärindustriella komplexet skulle med till visshet gränsande sannolikhet hälsa en europeisk ofred välkommen. Det senare behöver inte vara oviktigt för frågornas hantering.


Lik i garderoben kan ge nyval

Om den förda regeringspolitiken resulterar i grova misslyckanden som järnvägen och konfiskationen av Ekfors är det inte otänkbart att det finns mer av den varan att vänta sig i media före nästa val. Om de nyssnämnda ärendena är symptomatiska för regeringens kontroll – eller brist på kontroll – behöver man inte vara förvånad om nästa val inte kommer att ske på ordinarie tid.


Landet förtjänar bättre

Ett Turkiskt medlemskap i EU må vara ett angeläget intresse för USA och Carl Bildt, men det är inte i Sveriges intresse att Turkiet beviljas EU-medlemskap. Svenskarna, och deras barn och anförvanter, ska inte behöva bli kanonmat åt kalsongbombare och andra terrorister för att hålla Carl Bildt kvar vid köttgrytorna. Eftersom utrikesministern förefaller sakna förmåga att låta sina personliga intressen underordna sig landets och folkets bör Fredrik Reinfeldt byta ut Carl Bildt. Landet förtjänar bättre än att ha en utrikesminister som värderar förhållandet till främmande makt högre, och sätter egennyttan framför förhållandet till det egna landet och dess medborgares säkerhet.

Om rättsväsendet hade fungerat i det här landet, som i länder med bättre moralisk ordning, skulle Sveriges utrikesminister kunnat vara åtalad för högförräderi. Men med nuvarande ordning är ju något sådant inte att förvänta sig. Det skulle nästan bli lite löjligt om brottslingarna började åtala varandra. Eller som vi säger i Tornedalen: korpi ej syö korpi.


Välgödda oppositionspolitiker

Jag har tidigare, under min politiskt naiva och oskyldiga tid, förvånat mig över att grova oegentligheter från nationalsocialdemokratin, som skulle utgöra utomordentliga angreppspunkter för en hungrig oppositionspolitiker, ibland ledde till att oppositionen bara tittade bort. Inte ens en KU-anmälan fick man till, knappt ens en fråga till berörd minister.
Men det är klart – kan man sätta den egna nationen i andra hand är det naturligtvis en baggis att frångå sin officiella ideologi och svika sina väljare för att göra egennyttiga överenskommelser med sina politiska ”motståndare” även offrande andra människor och deras livsverk. (Medståndare – vore det ett bättre epitet för korrumperade politiker?)

Övertorneå den 2 januari 2011
Mikael Styrman
.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lite dubbla budskap i dina inlägg, Ena inlägget vill du ha starka ledare som inte vänder kappan efter vinden, Nu vill du att utrikespolitiken ska vända kappan efter vinden, Vilks är en bra karl som vågat stå upp för sin åsikt om muslimerna, Du kastar skit på usa, Det är väl bra att vi har usa som ser till at förtryckar regimer inte får förekomma eller? Du som besservisser och väldigt insatt i världspolitiken från övertorneå var får du din information från som du besutar din åsikt om, Är det från det korrumperade media eller ? Kan du göra ett inlägg om hur usa har hjälpt europa i historien, Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Oj, det var många synpunkter, men jag ska försöka kommentera dem.

Det är inte dubbla budskap i mina inlägg, menar jag.

Jag vill ha starka ledare som inte vänder kappan efter vinden.
Att vända kappan efter vinden innebär i det här fallet att dansa efter USA:s pipa.
Det kanske man kan göra ibland utan att det behöver innebära något fel.
Men det är inte OK när Sveriges utrikesminister dansar efter USA:s pipa och samtidigt går emot Sveriges intressen.

Vilks har inte stått upp för någonting, tycker jag.
Han har bara kränkt en massa fridsamma muslimer och provocerat de militanta.
Och ingenting av värde för oss andra har han uträttat.
Om han själv har uppnått något vet jag inte.

Jag kastar egentligen inte skit på USA.
Möjligen kastar jag skit på det bitvis gravt kriminella delarna av den amerikanska administrationen som den amerikanska demokratin och rättsväsendet just nu inte har kontroll över.

Du skriver att det är bra att USA håller efter förtryckarregimer, och det är det väl, om det är det dom gör.
Men om de själva bär sig likadant åt - ska vi blunda för det då?
Är förtrycket bättre och mer hedervärt om det kommer från USA än från någon annan?

Du får gärna kalla mig besserwisser, det kanske jag är.
Det här landet är annars fullt av människor som inte har någon åsikt om någonting och följaktligen inte heller har någon uppfattning om hur saker och ting kan göras.
Och då är det inte lätt att få någonting gjort.

Är det något fel i att sitta i Övertorneå och vara insatt?
Var sitter Du själv?
Varför menar Du att Ditt ställe skulle vara bättre än mitt?

Jag får naturligtvis information även från media.
I Sverige måste man ofta kunna läsa mellan raderna för att förstå vad som pågår.
Och så måste man fråga sig:
Varför står det här?
Varför står det nu?
Vem tjänar på det här?
Vad är det som inte står här?

Utländska media är ofta bättre om de skriver om samma sak. De svenska är så PK och styrda.

Visst har USA hjälpt Europa genom åren.
Men för den skull får de inte bära sig åt hur som helst nu.

När jag var i England på 1980-talet var det ännu många yrkesverksamma som hade upplevt andra världskriget. Det var en ganska samstämmig åsikt dem emellan att USA inte gav sig in i kriget innan engelsmännen och ryssarna redan hade spöat tyskarna.
Anledningen var då realpolitik, maktpolitik. Annars skulle Sovjetunionen och England delat upp Europa. Naturligtvis med stor tonvikt på Sovjetunionen och det ville naturligtvis inte USA.
Jag är benägen att hålla med engelsmännen. Åtminstone kan jag säga så här. Hade inte japanerna anfallit Pearl Harbour den 7 dec 1941 hade det varit en öppen fråga om USA över huvud taget hade gått med i kriget och i så fall på vilken sida.

Alla terrorister är visst inte muslimer.
I mer än ett halvsekel har vi sett omfattande statsterrorism, från framför allt USA, i bland annat Sydamerika och Mellanöstern, men av någon anledning orkar många USA-vänner inte se det.
Jag räknar mig själv som USA-vän men jag kan inte acceptera de kriminella element som finns här och var i deras administration och som de inte klarar av att hantera.
Där finns den egentliga indirekta orsaken till minst hälften, kanske så mycket som 70-80% av världens terrorism.
Det beror inte på att muslimer skulle vara ondare än andra - det är propaganda.
Snarare beror det mesta av terrorismen, åtminstone det som i någon form berör oss, på att USA har uppträtt maktfullkomligt och egoistiskt runt om i världen och inte kunnat bete sig som folk.

Stoppa smot och heja HV sa...

För en gångs skull är vi överens om det mesta. En detalj som har förbigåtts av många svenskar var Carl Bildts intresse i konflikten mellan Georgien och Sydossetien, där Ryssland klart ställde sig på de senares sida. Här intog EU-politikern Bildt en klar progeorgisk inställning och stödde till och med Georgiens president Saakasvjili. Se för övrigt hans nervositet http://www.youtube.com/watch?v=Kid379OjuC0, när han nästan äter upp sin slips.
Här finns en Bildtsk byk att tvätta. Varför stod han på Georigens sida när de anföll Sydossetien??

Mikael Styrman sa...

Kompletterande svar till Anonym:

Glömde säga,

att om Du inte är bekväm med att bara kalla mig Besserwisser får Du gärna kalla mig Tvångsförvaltad Besserwisser. Vi är nämligen tvångsförvaltade för tredje gången - ett av landets bästa elnät!

Det verkar bli dyrt och dåligt - som vanligt.

Beror kanske på att vi tvångsförvaltas av samma tomtar som får tågen att stanna.

Anonym sa...

Tack för svaret till min översta kommentar, Du verkar ju påläst vilket jag beundrar, Förmodligen hör det till undantagen i tornedalen, Där läser de nog mest bara NSD, Då har du väl även läst Koranen så du vet vad de vill med västerlänningar, Det verkar inte likt din personlighet att vi ska låssas vara neutrala och gömma oss bakom en tuva när det blåser i värden, Nä Muslimerna kan väl bo i muslimska länder, Vad ska dom till västvärlden och göra när dom inte vill anpassa sig till vår kultur, Titta nu på de svenska terrorister som gripits i Dannmark. SD

Anonym sa...

Forts, Hur är det att leva bland det svårmodiga tornedalningarna ? Jag har haft förmånen att jobba i hela landet, Trevligaste och gladaste människorna är på västkusten, Ju närmare finska gränsen man kommer ju surare och svårmodigare människor, Vad beror det på Micke ? Hade du som är påläst och verkar vidga dina vyer bott kvar där om du inte suttit fast i värdsliga ting. SD

Mikael Styrman sa...

Svar till signaturen SD:

Jag kan tyvärr inte skryta med att ha läst Koranen. Men jag tror att det står en hel del i både Bibeln och Koranen som är skrivet i en helt annan tid än vi lever i. Viktigare är nog hur man vill tolka innehållet. Det finns ju många tolkningar. Militanta galningar och människor som vill utnyttja religionen, och annat, till att skapa en egen maktbas finns nog i alla trosriktningar men de är lyckligtvis undantag.

Det är inte så att jag nödvändigtvis tycker att vi alltid ska vara neutrala och gå och gömma oss. Däremot ställer jag inte upp på att bli spelknapp åt psykopater som avsiktligt, med intriger, mutor till politiker, propaganda i servila media och med hemliga, ofta olagliga, operationer avsiktligt skapar konflikter. Allt för att gynna affärsverksamheter som tjänar på konflikter.

Javisst ska man ta seden dit man kommer. Ska man flytta till Sverige ska det väl vara i akt och mening att så snart som möjligt bli assimilerad svensk? Men jag tror att invandrare fyller det utrymme som vi lämnar åt dem. Det är ju inte deras fel att till exempel svenska politiker och skolpersonal får hjärnsläpp och slutar använda nationalsången eller flaggan för att det finns invandrarbarn i skolan. Det är den svenska politiska korrekthetens fel - inte invandrarnas.

Hela den här cirkusen med hemspråksundervisning tror jag egentligen har en rasistisk grund. Invandrarna ska helt enkelt lära sig sitt eget språk så att de kan åka hem. Svenskan för invandrare saboteras ofta. Invandrare ställs inför omöjliga, motstridiga krav. De ska samtidigt vara på flera ställen och de ska söka jobb med dator utan att kunna språket osv. Det förefaller som om ”omsorg” ofta är en täckmantel för att jävlas med dem. Maciej Zaremba har beskrivit detta på ett förtjänstfullt sätt i en artikelserie i DN våren 2009 som jag kan rekommendera.

I många länder finns ingen språkundervisning alls. Den som flyttar in ser till att lära sig språket. Alla de finnar som rekryterades till Sverige på 1950-1960-talen gick direkt till löpande bandet eller annat jobb, utan någon språkundervisning alls. Jag tror att mycket av den där cirkusen egentligen inte alls är till för invandrare utan den är till för alla de svenskar som sysselsätts i invandringscirkusen.

Jag är också av uppfattningen att trevlighetskoefficienten avtar när man reser österut och tilltar när man reser västerut. Och så har vi undantaget som bekräftar regeln - den översvallande hjärtlighet som man kan möta i Stockholm, men som egentligen är helt substanslös.

Det är väl ingen som vet riktigt säkert vad det här med trevligheten beror på? Jag har själv en teori om att det är egenskaper som är framavlade under lång tid. Att det sammanhänger med att livet är, och har varit, lättare att leva närmare atlantkusten och golfströmmen och jordarna har varit bördigare söderut. Det har varit kargare förhållanden och strängare vintrar mot öster. Livet i öster har i högre grad varit en kamp för att överleva nästa vinter och då får man inte så mycket tid över till att odla sociala egenskaper.

Jag brukar säga att svensken förväntar sig att livet ska vara en dans på rosor - och regeringen ska ordna det. Finnen däremot förväntar sig inget annat än att livet ska vara ett helvete och en kamp för överlevnad.

Av min klass på grundskolan, som varierade mellan 20 och 24-25 elever är vi, tror jag, åtta som är kvar här. Jag ser det som ytterst osannolikt att jag hade stannat här om jag inte hade suttit fast i värdsliga ting.

Anonym sa...

Hur orkar man leva att vara så svårmodig ? Nog har många missat meningen med livet, Läs skriften så förstår du att det finns det onda och goda makter som verkar hela tiden, Men som norrbottning har jag valt att inte kasta pärlor efter svin
länk
www.brobyggarna.org/628.svinen.html

Mikael Styrman sa...

Svar till Stoppa smot och heja HV:

Jag fick inte den där slipslänken att fungera. Du råkar inte ha en alternativ adress?

Stoppa smot och heja HV sa...

Här är en annan "slipslänk"

Mikael Styrman sa...

Den var tom - kan Du prova igen?

Anonym sa...

Micke !

Kopiera slipslänken utan kommatecknet på slutet så funkar det. Dessa kommatecken kan ställa till det...;)

/Vittula

Mikael Styrman sa...

Nu lyckades det.
Tack för tipset Vittula.
Det var den saknade punkten efter www som gjorde att webläsaren blev Shanghajad.

Nu har jag kunnat titta och nog gick han lös på slipsen minsann.

Anonym sa...

Åh jisses vilken svada MS har, tar aldrig orden slut? Kanske du får betalt för att blogga om en massa korrumperade politiker?

Mikael Styrman sa...

Ibland blir man ju bara alldeles matt av allt vanstyre!
Man blir så häpen, och arg, av vad de lyckas ställa till med att man inte får ur sig något över huvud taget. Åtminstone inte på lång tid.

Vi får alla betalt om vi lyckas styra upp eller bli av med korrumperade politiker.
Men den här frågan som Du kommenterat är så mycket allvarligare.
Om det militärindustriella komplexet lyckas få till ett fullskaligt religionskrig kan skadan inte värderas i pengar. Det går inte att göra ogjort och det kan bli mycket långvarigt.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym om pärlor för svinen:

Ja, det var många kloka ord det där.
Själv har jag förvånat mig över att många här försöker hämta levnadsglädje ur att förstöra för andra. När de lyckas tycks de inte bli lyckligare utan de verkar bli ännu bittrare och argare. Märkligt fenomen.

Anonym sa...

Hej Mikael!

Kolla på www.infowars.com man kan lungt säga att det finns massa att fundera över

http://www.trutv.com/shows/conspiracy_theory/index.html

Keep it up :)