torsdag 9 december 2010

Tok-Birgittas ande svävar över oss

.
Det är redan länge sedan Tok-Birgitta Dahl drev igenom tankeförbudslagen i riksdagen, enligt vilken det blev förbjudet att utveckla och förbättra - ja ens tänka kärnkraft. Därutöver är hon känd för att vara en av landets främsta Pol-Pot-kramare. Han som lät mörda 1,7 miljoner Kambodjaner - ni minns? Det säger mycket om nivån på Sveriges riksdag att hon en tid var talman för riksdagen.

Men i kölvattnet på World Trade Center-attentatet den 11 september 2001 har nu även Birgitta Dahls tokerier överträffats.

Nu har Göteborgs Tingsrätt dömt två män - invandrare naturligtvis - för att de har TÄNKT göra attentat. Hur rimligt är det och hur i all världen tycker man sig ha fått det bevisat bortom rimligt tvivel?

Nog skulle Göteborgs Tingsrätt ha tillräckligt att göra med att komma till rätta med Skurk-Göran och de andras bedrägerier mot skattebetalarna i Fifflarnas Fristad, landets kriminellaste stad, Göteborg, utan att behöva söka efter obetydliga invandrare att göra politiska rättsövergrepp mot.

Eftersom en av domarna och en nämndeman var skiljaktig kan man inte dra slutsatsen att det är ett krav att vara nipprig för att få sitta till doms i Göteborg - men nog tycks det underlätta.

När man tänker tillbaka på rättsväsendets utveckling under senare år: Krister van der Kwast, Thomas Bodström, Claes Borgström, Thomas Quick, Johan Munck, Rabarber-Matti, Marianne Ny m fl så är det en sak som slår en. Det kan inte vara långt tills vi berättar amerikanska advokatvitsar om vårt rättsväsende, typ:

”Det hade skett två trafikolyckor längs en vägsträcka.
Vid den ena var det en grävling som hade blivit påkörd.
Vid den andra var det en domare/åklagare som hade blivit påkörd.
Man kunde se var grävlingen hade blivit påkörd för där var det bromsspår.”


Övertorneå den 9 december 2010
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Micke !

Listan på personer som ej sköter sitt jobb växer...:)
NU vill jag/kanske någon fler, se en lista på personer du/vi kan lita på, Mansten räknas ej !!

/vittula

Mikael Styrman sa...

Det är nog en riktig iakttagelse att antalet som ej sköter sitt jobb växer. Många renhållningsfunktioner har genom en allt längre gående korruption börjat fungera allt sämre, eller helt upphört att fungera.

Men nix, man gör inte listor på personer som sköter sitt jobb.

Det beror på att det helt överlägsna flertalet människor både vill sköta och sköter sitt jobb och så förväntas de göra också utan att det ska behöva påtalas i några listor typ ”arbetets hjältar”. Det är bara när socialism och/eller korruption införts som det blir så ovanligt att någon sköter sitt jobb att sådana listor behövs.

Tyvärr räcker det med något enstaka ruttet ägg i en korg för att det ska ske mycket skada.

Dessa rötägg bör bytas ut om de inte kan fås att sköta jobbet.

När deras förmän eller våra valda politiker av olika skäl inte kan få detta grundläggande att fungera då måste vi medborgare gripa in och offentliggöra och kritisera missförhållanden.