onsdag 29 december 2010

Statsterrorismens kostnader

.
Som många säkert har förstått är de tidigare, och den nu pågående tvångsförvaltningen av Ekfors Elnät mycket kostsamma och besvärande för Ekfors-bolagen och dess kunder. Hittills uppskattar vi att kostnaderna för tvångsförvaltarna och bolagets kostnader föranledda av processerna har kostat Ekfors-bolagen ca 6 miljoner kronor.

Bolaget har, trots att den politiska brottslighetens vulgärpropaganda hävdar motsatsen, ungefär samma tariffnivåer som övriga kraftbolag.

Om man, för att göra det begripligt, räknar om tvångsförvaltningskostnaderna med hänsyn till företagens relativa storlek skulle det innebära följande kostnader för våra kollegor/konkurrenter om de utsattes för motsvarande statsterrorism:

Fortum 6.522.000.000 (sexmiljarderfemhundratjugotvåmiljoner) kr
Eon 4.751.700.000 (fyramiljardersjuhundrafemtioenmiljonersjuhundratusen) kr
Vattenfall 27.387.600.000 (tjugosjumiljardertrehundraåttiosjumiljonersexhundratusen) kr
Luleå Energi 144.800.000 (Etthundrafyrtiofyramiljoneråttahundratusen) kr


Varför pågår detta?

Det pågår för att Ekfors tidigare inte anslutit ett antal olagliga vägbelysningsanläggningar samt ett olagligt kraftverk i den skyddade nationalälven och inte lämnat in ett antal årsrapporter. De olagliga anläggningarna har numera anslutits av förtryckarstatens tvångsförvaltare av Ekfors Elnät. Tvångsförvaltningen pågår men synes ointresserad av att inge de saknade årsrapporterna. All möda fokuseras istället på att komma över bolagets intäkter. Den kriminelle tvångsförvaltaren skor sig och bolagets ägare, anställda och kunder trakasseras av en statsmakt som har blivit skvatt galen.

Ekfors Elnäts kunder har aldrig behövt evakueras på grund av elavbrott, vilket skett många gånger inom andra nät. Under åtminstone de senaste 35 åren har ingen kund blivit utsatt för längre av brott än 20 timmar (stormen den 22 september 1982, Kalle Korvi i Kukkola hade fasfel och var den sista som fick tillbaka all ström). Under de senaste 28 åren har ingen kund haft elavbrott längre tid än 11 timmar på grund av fel på Ekfors anläggningar - oavsett väderförhållanden. Under samma tid har människor i andra delar av landet drabbats av avbrott ända upp till åtta månader och återkommande tvingats till evakuering. Men det är Ekfors som förbrytarstaten tvångsförvaltar.


Detta bör stämma till eftertanke. Samtidigt väcker det följdfrågor.

- Vilken tariffnivå skulle våra kollegor/konkurrenter ha om de dels utsattes för motsvarande statsterrorism och dels av det korrumperade politiska systemet under åtta år hade förvägrats normal finansiering av sin monopolskyddade verksamhet?

- Hur länge ska alliansregeringen segla med tidigare nationalsocialdemokratiska ministärers lik i lasten?

Övertorneå den 29 december 2010
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Rickard sa...

Du säger "inte lämnat in årsrapporter" i förbifarten. Jag kan inte riktigt få ihop varför man inte gör en sådan sak. Har inte Ekfors någon ekonomiavdelning eller ekonom anställd? Jag har trott att du är en driven företagare som månar om ditt företag, men att då slarva med något så enkelt som att lämna in årsrapporterna, förstår jag inte. Förklara gärna varför!

Mvh
Rickard

Mikael Styrman sa...

Till Rickard:

Se mitt svar i egen blogg
"När politiken korrumperas".

Rickard sa...

Tack för utförligt svar. Intressant synsätt.

Mvh
Rickard