lördag 18 december 2010

Sevärt i TV

.

Inatt, kl 00:20 i Kunskapskanalen, och fram till den 15 januari på SvT Play, kan man se dokumentären ”Makten och Sanningen”.

Programmet handlar om den politiska brottslighet, IB-affären, med hemlig nationalsocialdemokratisk spionageverksamhet riktad mot folket som finansierades med stulna skattemedel.

Peter Bratt och Jan Guillou som avslöjade verksamheten 1973 dömdes för spioneri till ett års fängelse vardera, men de kriminella politikerna gick fria – naturligtvis.

Även den fyra år senare avslöjade ”Geijer-affären” med höga politiker från flera partier som gemensamt satte på småflickor i beroendeställning behandlas.
   
Palme skämde ut sig genom sina lögner och blev efter det decimerad till en grov brottsling, i fortsättningen endast hyllad av gangsterrörelsens underhuggare, tills han så småningom blev skjuten av sina egna.

Programmet som är mycket sevärt visar hur kriminella politiker använder makten för att smutskasta och förfölja dem som utmanar dem och deras skumraskaffärer.

Smutskastningen tar sig olika uttryck i olika tider: ibland spioneri, ibland skattebrott, ibland tvångsförvaltning men det politiska slöddret är sig överraskande lika från tid till annan.

Övertorneå den 18 december 2010

Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: