måndag 15 november 2010

Tjänstemannapartiet svänger igen

.
Nähä, små- och mellanpåvarna i Socialdemokratiska Tjänstemannapartiet var inte alls imponerade av Mona Sahlins förslag, att de också skulle lämna sina platser vid köttgrytorna, för att förnya politiken.

Så kanske man kan uppleva det, om man sitter överst på sin dynghög och tycker sig tygla gräsrötterna och fotfolket i sitt fögderi, utan att släppa upp någon opposition?

Alla ville sitta kvar. Ingen ville avgå. Vad konstigt.

Då får väl myglet och korruptionen lite respit då och förnyelsen av den svenska politiken får ske genom andra partier.

Och Socialdemokratiska Tjänstemannapartiet går samma väg som Röda Korset och Riksförbundet Hem och Skola:

– Jävligt gott om pengar och jävligt ont om medlemmar blir det. För att inte tala om väljare.

Men det är naturligtvis av ringa betydelse för den som saknar filantropiska intressen och endast är intresserad av köttgrytorna.

Nu återstår nästa steg. Valet av partiordförande. Det enda som behöver ändras i ett i övrigt perfekt parti. Ett parti helt i takt med tiden. Vad kan det bli av den frågan?

Wanja Lundby-Vedin?
Tomas Östros?
Ibrahim Baylan?

Vad sägs en trojka? Det har inget svenskt parti haft tidigare. Det måste ju vara modernt och samtidigt anspelar det på partiets historiska ursprung.

En trojka bestående av de tre ovan nämnda?

- Se till att klara av det då, så att resan mot undergången kan fortsätta.

Övertorneå måndagen den 15 november 2010
Mikael Styrman
.

7 kommentarer:

Anonym sa...

leve socialismen!!!!

Anonym sa...

Jag sa redan när Mona Sahlin tillträdde att hon kan bli räddningen för norra Sverige. Hon skulle kunna bryta det norrländska socialdemokratiska enpartisystemet, till slut.
Vi har längtat efter dig Mona, du är vår frälsare!!!
Tomas Johansson

Anonym sa...

Palme och Geijer, finfina grejer.... det predikade skollärarinnan i lågstadiet när brorsonen gick där i slutet av 70-talet.

Tack o lov så blåser det andra vindar nu, förutom just i detta rödgardisternas främsta näste, norra Norrland. Det var ju även här som inlandsisen låg kvar längst men det blev till slut barmark även här så hoppets tid är inte ännu förbi.....

Anonym sa...

Ingen räkning har kommit från Ekforskraft, kommer de någon räkning den här månaden?
Vore bra om du bloggade eller hade en hemsida med info. Jag hittar inget....
Tacksam för svar.

Happis sa...

Så nu ska kontoret säljas igen!?
...kanske man skulle bjuda på det.
Finns det bastu?
Skulle väl vara fint att bo centralt.
Har du kvar alla skyltar?
När ska du ha visning, glöm inte kaffe & bullar...det drar upp priset!

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym om räkningen:

Ja, räkningen är på gång.

Vi har upptäckt ett debiteringsfel som vi har varit tvungna att ringa in samtidigt som vi varit tvungna att skydda debiteringen från naziströrelsen. Det var nödvändigt för att felet innebar att en del kunder hade felaktiga ingångsvärden i de senaste debiteringarna. Det skulle innebära stora felaktigheter i debiteringen om det fick pågå.

Men nu har vi ringat in felet och de som inte omfattas av det får sin räkning inom kort.

Synd bara att så mycket resurser som borde användas till konstruktivt arbete istället måste användas till att värja företaget mot den organiserade brottslighetens attacker.

Mikael Styrman sa...

Svar till Happis:

Ja, det finns bastu, men den är i kraftigt förfall. Enligt den ”hederliga” och ”lagliga” metod som våra politiker införde var det underhållsförbud på bastun i 30 år.

Det var en, återigen ”hederlig och laglig” metod som vårt pissviktiga och tjuvaktiga politikerslödder använde för att stjäla människors egendom utan att behöva betala något för den. Genom att man inte fick underhålla sin egen egendom blev den med tiden värdelös och då kunde man socialisera den gratis. Och intala sig att allt hade gått hederligt till.

När det blev borgerligt styre i Övertorneå i början av 1990-talet, efter att en maktgalen och moraliskt förfallen socialdemokrati hade fått Ekfors koncession indragen, hävdes underhållsförbudet och bastun återgick i rättmätige ägarens händer. Men då hade redan skadan skett och bastun förfallit.

Din fråga om gratis kaffe och bullar är intressant. Du har nog inte för vana att betala själv för kaffe och bullar?

Dessutom tror jag inte att det drar upp priset. Det drar bara dit en massa sandsparkare.