söndag 14 november 2010

Norrbottens-Kuriren fortsatt maktens lakej

.
Som alla kan se själva och som jag också kommenterade på bloggen igår är det darrigt i maktens boningar just nu. Det är många som skott sig och som nu ser avgrunden öppna sig. Och det gör maktens psykopater extra farliga just nu, extra lögnaktiga och extra skoningslösa.

I gårdagens Norrbottens-Kuriren och åtminstone i dag på nätet plockas de stora krigsrubrikerna fram:
Skulder på 137 Miljoner i de två Ekfors-bolagen trummar man fram, vilket gör dem till den största konkursen i Norrbotten.

Om jag - som hittills inte är tillfrågad alls i ärendet - ska kommentera det, så kan jag berätta följande:

- Det är ganska duktigt av två företag som inte har haft varken långivare eller leverantörer att komma upp i skulder på 137 miljoner. Den som har det minsta lilla bakom pannbenet räknar naturligtvis lätt ut att det här inte kan stämma. Och det gör det inte heller.

- Skulder på 137 miljoner skulle motsvara många års omsättning i de två bolagen. Skulle verkligen något bolag kunna samla på sig många års omsättning i skulder utan att många dessförinnan skulle sökt bolagen i konkurs? Naturligtvis inte.

Men på Kuriren klarar man inte av att räkna ut det? Eller så vill man inte, utan publicerar uppsåtligt kraftigt tendensiös och uppenbart felaktig information. Respekten för läsarna är inte större på Kuriren. Uppenbarligen anser man på Kuriren att människor är lättlurade och att tidningen, journalister och redaktörer, har ”rätt” att lura dem.

Jag kan inte säga annat än att det är skamligt hur Norrbottens-Kuriren beter sig i sina strävanden att ta heder och ära av folk som inte viker för den organiserade brottsligheten.

Inte så konstigt då att Kuriren är på väg att försvinna. Och inte gör det något heller, tycker jag. Det är svårt att se att Kuriren tillför någonting till den svenska journalistiken. Möjligen skulle man kunna använda Kuriren inom den svenska journalistutbildningen som exempel på ohederlig journalistik. Först visar man eleverna hur Kuriren skrev och sen visar man hur det verkligen förhöll sig. Men det blir kanske så med tiden i en organisation som blir helt bidragsorienterad och helt beroende av politiska beslut – åtminstone om medarbetarna har en läggning som tillåter dem att arbeta så.

”Av en händelse” har Kuriren inte kunnat nå konkursförvaltaren. Kuriren har inte heller lyckats nå John Pohlman som inte har någonting med saken att göra. Men däremot har det gått bra att nå ”tvångsförvaltare” Johan Gullesjö, som naturligtvis inte heller har någonting med saken att göra. Det torde dock tala om för alla som har något innanför pannbenet att här ligger en gravad hund – som Reefat El-Sayed brukade säga. Gullesjö fikar förstås efter ännu mer av elkundernas pengar. Pengar som inte kommer att gå till vare sig el eller nät – bara ramla ned i den korrumperade nomenklaturans fickor. Man behöver nog inte vara någon större Einstein för att räkna ut hur de här juvelerna arbetar.

Den minnesgode läsaren kommer ihåg hur det gick när Östtysklands vanstyre rasade samman. Stasis informatörer och medarbetare visade sig finnas snart sagt överallt i samhället. I Sverige ser det lite annorlunda ut. I Sverige har massmedia spelat en aktiv roll för att trycka ned sanningen och manipulera människor. Man kan på goda grunder anta, att det finns mycket skit som väntar på att komma fram om Norrbottens-Kurirens roll i vårt korrumperade samhälle. Det gör att de upplever att de har mycket gemensamt, våra korrumperade makthavare och våra korrumperade journalister. Och de är skakade nu. Därför blir också lögnerna och överdrifterna värre än vanligt.

Få se hur länge vi måste läsa detta politiska förtal och dessa politiska överdrifter i våra tidningar innan vi får börja läsa riktiga nyheter från verkligheten? Till exempel om den samhällsmedborgare som drabbades av hjärtflimmer, förgäves väntade i två timmar på ambulans och sedan dog på platsen. Det var inte intressant att skriva om, Göran Lahti?

Övertorneå den 14 november 2010
Mikael Styrman
.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Mikael, du påstår att Kuriren uppsåtligen lämnat felaktiga uppgifter om skuldernas storlek i Rottneby bruks och Ekfors kraft- och linjebyggnads konkurser.

Det vore därför intressant att få höra av dig vilka skulder dessa två bolag egentligen har enligt din mening samt vad det är för skulder. För skulder lär det väl finnas eftersom bolagen bevisligen är försatta i konkurs.

Unknown sa...

Du tror att alla gaddar ihop sig mot dig va, allt är minsann alla andras fel? Det enda dina medmännikor vill är att betala resonabla priser för el och att du gör rätt för dig, varken mer eller mindre!

Om nu inte skulden är 137 miljoner stämmer så kan du väl upplysa oss? Hur mycket av torneådalens pengar har försvunnit i dina fickor?

Den enda som är ohederlig och dessutom en fälld brottsling är du! Du hotar folk, du förskingrar pengar, du accepterar inte lagen vi alla lever efter och du betalar inte skatt - ta ett steg tillbaka, se dig själv i spegeln och inse detta!

Du kan inte fortsätta skylla dina handligar på andra, lägg alla kort på borden, gör rätt för dig (så gott det går) och ta ditt straff som en man!

Anonym sa...

Hur stora är skulderna?

Anonym sa...

"Vattenfall har en fordran på nära 16 miljoner kronor för obetalda räkningar från Ekfors kraft". "Avgifterna har inte betalats på flera år".(NSD 12.11)
Vad innebär detta. du har betalat alla dina fakturor??? Är du inte stolt, du har mest skulden i Norrbotten.
Om Kuriren inte talar sanningen, det finns domsrätten.
Du och dit sandlådan = Övertorneå kommun.
Du och dina leksaker = övertorneåborna.
Sluta och leka.

Anonym sa...

kann du bevisa, att du inte har detta skulden, då kanske vi tror dig.

Mikael Styrman sa...

Bästa herr eller fru Anonym.

Jag noterar att om jag kan bevisa att jag är oskyldig då KANSKE ni tror mig...

Då är det svåra odds.

Det påminner om hur man provade häxor på 1600-talet. Om kvinnan (för det var som regel en kvinna) flöt på vatten var hon en häxa - då brände man henne på bål.

Om hon sjönk var hon ingen häxa. Men hon var inte mycket hjälpt av det eftersom hon drunknade.

Dog gjorde hon i bägge fallen.

Det påminner om oddsen jag fått i umgänget med partipolitiska dräggen.

Anonym sa...

Tro du dig själv. bevisa menar. skriftligt. du bara snackar om häxor, för att glömma bort allt. det är bara väntä rättigheten vinner alltid. dom som talar sanningen vinner. dom som följer lagen, som inte du gör, vinner. jag har företaget också, men jag har betalat alltid miona skulderna och skatterna. jag trivs bra här i Övertorneå, trivs du micke, tänk allvarligt trivs du, tänk micke, hurr många ät här i Övertorneå som stor bakom dig, börja och tänka vad andra mmänniskorna tänker om dig. då har du mycket lättare och leva. tänk micke detta. om första tanke är alltid negativa, till sist allt går till helvete. men om du tänker positivt, då vägen till mål blr mycket lättare. nu du hittar allt negativa, börja tänka positiva saker på andra. då kan du leva också. nu är dit liv bara skit, och vems fel, han som läser detta. ???? börja och tänka dit liv allvarligt, är det som du vill.(beställa tiden till psygolog) obs jag behöver inte veta om nazister, har läst jo det.
Herr Anonym. obs ditt kund

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ja, det är klart det finns en skuld, den skatteskuld som är delvis skönsmässigt bestämd. Resten, de 137 miljonerna, är Norrköpings Tidningar som genom Kuriren tackar för sina stats- och landstingsbidrag genom att skriva vilseledande propaganda.

Om man med maktmedel skapar en likviditetsbrist för ett samhällsnyttigt företag kommer det i slutändan att bli svårt att betala någon.

Vi har en förfallen offentlig förvaltning i Sverige, som förbrukar allt mer pengar, och utför allt mindre av sina uppgifter.

I länder med fungerande rättsväsende och relativt okorrumperad offentlig förvaltning har man ett skattetryck på runt 20% av de totala inkomsterna - och ALL offentlig service fungerar.

I Sverige förbrukar den offentliga förvaltningen över 80% av de totala inkomsterna - och snart sagt INGENTING fungerar längre.

Varför? Jo, för att skurkar som tagit plats i förvaltningen plundrar den.

Man kan nog sluta sig till att de aktiva lobbyister som på mer eller mindre heltid producerar anonyma inlägg, här och i tidningarna, i stor utsträckning lever av och parasiterar på våra skattemedel.

Mikael Styrman sa...

fortsättning...

De vill att jag istället för att dröja med betalningen till den organiserade brottsligheten istället ska låta bli att betala flitiga och hederliga småföretagare som försöker klara sina företag och försörja sina familjer trots att en allt okänsligare och allt kriminellare offentlig förvaltning suger ut dem. Men så kan inte jag göra.

Det är klart att om det är brist på pengar tillfälligt, för att regeringen inte klarar att kontrollera bankbrottsligheten, då måste man betala någon som behöver pengar. Inte en offentlig förvaltning i rättsligt och moraliskt förfall, som bara slösar bort pengarna.

Mikael Styrman sa...

Svar till Zap:

Kul med någon som klarar att använda en signatur, så att man kan adressera ett svar.

Nej. Jag tror inte alls att ALLA gaddar ihop sig mot mig.
Men tillräckligt många gör det, som inte har rent mjöl i den egna påsen, för att det ska bli mycket besvärligt.

Sedan är många andra antingen manipulerade eller snarare låter sig manipuleras för att skydda sin egen självkänsla. Om man inte kan intala sig, att kampanjen mot oss har rätt och att vi/jag är brottsliga, då kommer man att må dåligt själv. Att delta i kampanjen och stänga ute alla tvivel är därför många rädda människors självförsvar.

Det förstår du säkert att man inte kan föra någon detaljdiskussion på bloggen om ”skuldernas” storlek. Men i princip är det som förut:

För att komma över vårt företag har den organiserade brottsligheten använt allt sitt inflytande. Fått Tjuvbanken att säga upp ett välskött lån. Utnyttjat statsapparaten och rättsväsendet för att i åratal konfiskera tillgångar för att åstadkomma likviditetsbrist och möjliggöra plundring av tillgångar.

Tyvärr har vi numera ett rättsväende som har förfallit till den milda grad att det inte säger något om en människas hederlighet eller ohederlighet att man är dömd. Det talar numera bara om ifall man är med i den grova organiserade brottslighetens gäng eller inte.

Som mått på hederlighet närmar vi oss dessvärre en situation där en dom snart kan bli en omvänd kvalitetsstämpel. Redan idag gäller att den som blir dömd antingen är brottslig, eller har blivit ditsatt i någon politikers ställe eller har satt sig till motvärn mot den organiserade brottsligheten.

Ta ditt straff och ta ditt straff. Vad är det för svammel? Om systemet har korrumperats måste man naturligtvis ändra på det. Inte kommer skurkarna att sluta frivilligt om de väl har fått kontroll över vårt rättsväsende.

Mikael Styrman sa...

Svar till Herr Anonym:

Hur mycket har Du själv på banken?
Det här är inte en sida för socialdemokratiskt socialsnusk.

Mikael Styrman sa...

Svar till Herr Anonym:

Du menar ”det fanns domsrätten” - tills rättsväsendet blev en del av den korrumperade partiapparaten.

Mikael Styrman sa...

Svar till Herr Anonym:

Du kanske har läst.
Men du verkar inte ha förstått.
Man kan inte läsa för att man kan stava rätt upp och ned.
Det krävs även att man kan tolka det man läser, att man kan sätta in det i ett sammanhang och att man kan dra paralleller mellan förhållanden på andra platser och i andra tider till vad som händer här och nu.

Det är ingen hemlighet att propagandaorganisationen lyckas manipulera många.
Självklart kan det vara svårt för många att förstå som bara har den mediala vrångbilden att stödja sin uppfattning på.

Men det är inte heller något att skryta om, att man låtit sig manipuleras.

Stefan sa...

Du har inte svarat på frågan som flera här har ställt. Hur stor är skulden? du menar att media har fel, så vad är då rätt skuld? Jag håller med om att rättsväsendet i landet är långt ifrån perfekt, men trots allt är det det vi har att rätta oss efter. Sedan kan vi, precis som du gör, försöka få till stånd förändringar. Men att skita i myndigheters och rättsväsendets beslut med motiveringen att de är korrumperade känns som fel sätt. Att du dessutom allierar dig med mr. Mansten gör att du än mer uppfattas som en rättshaverist.
Det här var bara mina små tankar.

Mikael Styrman sa...

Hej Stefan.

Om Du tänker efter lite så förstår Du säkert att det inte är frågor som man avhandlar, varken i tidningen eller på en blogg. Det skulle bli som en offentlig vådtäkt – en till offentlig våldtäkt.

Jag tycker att det är konstigt att inte människor har några inbyggda spärrar som begränsar deras nyfikenhet på andras förhållanden.

Jag förstår av det Du skriver att Du inte är insatt i fallet Mansten utan istället har köpt den propaganda och det förtal som den politiska makten sprider om honom.

Om Du istället sätter Dig in i frågorna, jämför vad makten har sagt före valet, vad Mansten har sagt och slutligen vad verkligheten indikerar idag så kommer nog även Du att finna, att Mansten inte alls är någon rättshaverist. Han är istället en duktig, engagerad och samvetsgrann läkare som mår dåligt av att se förfallet och försöker rädda en sjukvård på dekis, en sjukvård i fritt fall.

Den svenska sjukvården, liksom den norrbottniska, är som älgarna i delar av Alaska. De har så många fästingar på kroppen att de dör av blodbrist.

Mvh
Mikael S

Stefan sa...

Nja, visst läser jag vad media skriver, men jag har även nära anhöriga som drabbats av Manstens framfart. Dessutom tycker jag att det luktar lite illa när man själv offentligt går ut och kräver att folkpartiet ska ge en arbetet tillbaka, eftersom man "lovat honom det". Nåja, det här är din blogg och vi ska inte avhandla andra som inte kan svara för sig själva.
När det gäller nyfikeneheten så gäller den i det här fallet (åtminstone från min sida) bolagets förehavanden. Dina privata skulder och tillgångar skiter jag högaktningsfullt i. Jag tycker att du ofta ger sken av att vara en klok karl, men i nästa sekund börjar du pladdra om Nazism och liknande. Du måste förstå att man blir lite fundersam över vad du egentligen vill. Du är de facto dömd i svensk domstol (korrumperad eller ej) och det gör att du tappar i trovärdighet.
Själv är jag ideologisk Socialdemokrat och står för de värderingarna. Därmed inte sagt att jag tycker sittande sossar är de bästa att genomföra en sann S-politik. Därför kan det kännas lite konstigt att bli beskylld för att vara Nazist i dina utlägg.

Det här är mina funderingar.

vänligen
Stefan

Peter sa...

Du slingrar dig som den värsta sortens kommunallpolitiker som ertappats med fingrarna i syltburken. Jag sällar mig till flera andra här på din blogg. Om nu NK har fel och den totala skulden inte är 137 miljoner, berätta då vad den här. Annars står ord mot ord, och vi som bor i Tornedalen vet inte vem man ska tro på. Den här bloggen är din kanal där du kan föra ut ditt budskap. Det är klart du ska berätta hur det ligger till. Sanningen segrar alltid.

Mikael Styrman sa...

Svar till Stefan:

Det är nog fara värt att Folkpartiet lovade Mansten just att de skulle se till att Landstinget skulle göra rätt för sig gentemot honom.

Viljan/hoppet om att ta sig in i Riksdagen med Manstens röster som hjälp kan vara just en sådan drivkraft som kan få även en politisk gruppering på dekis att lova att rycka upp sig och bete sig hederligt.

Sen kom ju det här med husbesiktningarna och gjorde skit av alltihop. Men det kan ju knappast Mansten lastas för. Han hade ju inget med det att göra. Det hade fp-funktionärer ställt till med alldeles själv. Med det som verktyg bröt ju den norrbottniska socialdemokratin upp folkpartiets arm på ryggen, och där är den nu och kommer inte därifrån.

Den som hela tiden är utsatt för en sådan hållhake kan ju aldrig vara självständig eller över huvud taget vara något annat än en politisk slav.

Intressanta synpunkter Du berör i övrigt. Se mitt svar i en egen blogg ”Sverige väg – till eller från nazismen?”

Mikael Styrman sa...

Svar till Peter:

Nä, jag slingrar mig inte alls.
Det är bara så att det här har Ni inte med att göra.

Ni ska inte hålla på med sådant här socialsnusk.

Där sitter ni och kraxar, anonymt, och ska sitta till doms, utan att, på ren och enkel svenska veta ett piss om verksamheten, eller ens ge er till känna.

Kliv fram ur det anonyma mörkret istället så att vi närgånget och fräckt får dissekera dina förhållanden istället.

Men du har förmodligen ganska rätt i att sanningen alltid segrar. Åtminstone nästan alltid. Men det tar lite tid ibland. Tiden, och därmed sanningen, håller nu långsamt men säkert på att arbeta sig ikapp det kriminella slödder som förföljt mig och min familj.