tisdag 12 oktober 2010

Ytterligare synpunkter till Gullesjö 11 okt 2010

.
Till Advokatbyrån Gullesjö

Hej Jan-Erik!

Det var en viktig sak jag glömde att ta upp.

Den svenska tvångsförvaltningslagen är ju, som bekant, en nazistisk konfiskationslagstiftning. Den är skriven i tider av nationalsocialdemokratiskt förfall, dvs i tider av maktvaccum, då allehanda psykopater i statsförvaltningen haft stort spelrum och allt som politiken önskat ta sig för därför varit tillåtet – utan etik, moral och samvetsbetänkligheter. Alliansregeringen har haft, och har, sin möjlighet att städa bort denna odemokratiska skamfläck ur den svenska lagboken.

Mot bakgrund av hur lagen tillkommit är det inte så konstigt att inte tvångsförvaltarens ansvar uppmärksammas, eller snarare att det förtigs, i lagstiftningen. Tvångsförvaltaren förväntas vara en smutsig och skrupelfri hantlangare som SKA göra skada, men kamouflerat till samhällsnytta.

Som eldistributör har vi ett långtgående ansvar, även mot tredje man, och i vissa sammanhang är det strikt, oavsett vållande.

Du hänvisar till förvaltningsrättens beslut. Men förvaltningsrätten är inga yrkesmän på elområdet. De har heller inget ansvar. De är dessvärre bara ansvarsbefriade politruker med uppgift att ge vissa politiska beslut legalt och demokratiskt alibi.

Oavsett vad förvaltningsrätten beslutar kan ändå inte tvångsförvaltaren utan samråd och föregående utredning av de tekniska och säkerhetsmässiga förutsättningarna gå och ansluta en farlig anläggning till nätet. Ändå har Johan Gullesjö gjort just det. Vad är det för fel på honom? Är han helt skrupelfri eller är han inte riktigt klok?

För att förebygga omfattande processer och oklara juridiska förhållanden måste vi genast få klarhet i vilket ansvarsförsäkringsskydd Johan Gullesjö har (bolag, belopp, villkor osv) på grund av materiella och ekonomiska skador, elolycksfall och dödsfall som han kan förväntas orsaka, uppsåtligt eller av oförstånd.

Vi vill också ha en utfästelse från Gullesjö om att han kommer att stå för de skador han eventuellt ställer till med av uppsåt eller oförstånd, gentemot Ekfors-bolagen, dess ägare, kunder och samhället i övrigt.

Om inte den här frågan kan lösas på ett ansvarsfullt sätt behöver ni i alla fall inte ringa till mig om strömmen går när det är -30, -40 eller som i januari 1999 -50 grader kallt. Då kan ni ringa till någon som är van att hålla elnäten ur funktion och kunderna i mörker.

Den här tvångsförvaltningen utvecklar sig mot en nazistisk konfiskationsexpedition. Jag kommer därför att offentliggöra korrespondensen på min blogg.  Jag börjar med brevet till regeringen den 20 september 2010.

Övertorneå den 11 oktober 2010

Mikael Styrman

Inga kommentarer: