måndag 25 oktober 2010

Tvångsförvalta Gullesjös advokatbyrå

.

Ekfors Elnät har tvångsförvaltats två gånger tidigare. Då av en maktfullkomlig och maktberusad socialdemokrati. Det har skett med tyst bifall, om än inte med synligt, aktivt stöd från förment borgerliga politiker. Men man har gemensamt och i samförstånd drivit igenom den stötande nazistiska lagstiftning som är det legala och demokratiska alibit för nu pågående konfiskationsförsök. Gullesjös nuvarande samhällsfarliga experiment är således totalt sett det tredje försöket. Till detta ska läggas den rättsvidriga koncessionsindragningen som utfördes i december 1989 av en murare från Malmö som av, ur saklig synpunkt, obegripliga skäl gjordes till generaldirektör för dåvarande Statens Energiverk (som det hette då). Till detta ska även läggas ett misslyckat försök till tvångsinlösen. Fortfarande gör staten fientliga tvångsförvaltningar trots att man förklarat tidigare misslyckanden med att högre grad av frivillighet krävs.

Under tidigare tvångsförvaltningar har flickorna på Energimyndigheten, eller Energimarknadsinspektion som det senaste namnet är, varit mycket missnöjda med att tvångsförvaltarna inte tagit över all teknisk och ekonomisk dokumentation samt faktureringen eller kapitalflödet.

Tidigare tvångsförvaltare har varit synnerligen obekväma med att vidta så långt gående och så kostsamma åtgärder, så uppenbart skadliga för företaget och som dessutom varit så osäkra i framgång, när det inte har behövts för att "rätta till" de nästan charmigt banala och konstruerade klagomål som varit anledning till tvångsförvaltningarna.

Därför undrar vän av ordning vad det är som gör att inte Gullesjö & Co känner av motsvarande etiska och moraliska spärrar. Gullesjö har hittills bland annat verkat som konkursförvaltare. Har det politiska systemet, eller det korrupta, för den som är bekvämare med det uttrycket, hållhakar på Gullesjö & Co som gör att de inte anser sig ha råd att unna sig den lyx som en hög moral och etik innebär?

Är det kanske dags för någon journalist, som vill vara RIKTIG journalist, att granska Gullesjö & Co i syfte att utröna vad som gör dem till ideala fientliga tvångsförvaltare?

Dags att tvångsförvalta Advokatfirman Gullesjö?


Övertorneå den 25 oktober 2010

Mikael Styrman
.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är dags!
Jag har därför skickat ett mail till Janne Josefsson på Uppdrag granskning. Vad sägs om att fler gör det?
Epost: jan.josefsson@svt.se

/Mattias

Stefan sa...

Mikael! Måste säga, att du är en otroligt skicklig skrivare, sällan och aldrig ens ett stavfel kan man hitta, samt finna rätta orden, fyndigheten..Gör läsningen mycket rolig..Men! Ändå! Tråkigt, att se hur de..Med alla medel, försöker konfiskera ett gammalt gediget företag i Tornedalen! Som om detta vore i RÖDA TORGETS land..Fast vi är nog fortfarande den sista SovjetStaten? Trots att Herr Rosengren försökte klistra detta på Norge inte så längesedan.. Moderaterna har ju vunnit de två senaste valen pga lovat gynna företagen, speciellt de mindre företagen. Att rädda Ekfors bolagen, borde ju vara ett absolut bevis på att Moderaterna, Regeringen INTE sitter på RÖDA STOLAR??..Om inte regeringen räddar,stödjer EKFORS KRAFT. NU! Är detta inget annat än, SKANDAL.

Anders sa...

Gjorde som lagen sa och betalade till tvångsförvaltaren. Visste annat att göra, annars hade jag brutit mot lagen eller hur?

Anonym sa...

Visst var det Bert Karlsson som sa att: "-bara socialdemokraterna kan föra borgerlig politik i Sverige". Gör moderaterna samma sak stänger LO landet.
Ja det är så att Alliansen inte gör det de borde. Särskilt vad gäller småföretag, men som Bert sa, det kanske bara är sossarna som klarar av sånt.
Tomas Johansson

Rickard sa...

Lite off topic,

Vilken av Gullesjö eller Styrman kommer att lämna in förslag till intäktsram till EI avseende förhandsregleringen 2012-2015?

Blir det båda så skulle det vara intressant att se hur värderingarna skiljer sig. Jag misstänker att Gullesjö kan få problem att inventera verksamheten när han inte ens vet vilka som är hans "kunder" :)

Mikael Styrman sa...

Svar till Anders:

Historien lär oss att det som är lagligt idag kan vara olagligt igår och imorgon.

När man plundrade judar och andra i Tyskland på 1930-talet var allt lagligt.
Även när man skeppade dem till koncentrationsläger och senare gaskammare.
Idag fördömer vi alla de som skedde och undrar hur det kunde hända?
Hur det kunde börja?
- Det var ungefär så här det började. Med ett koppel samvetslösa psykopater som får stort spelrum i verk och departement, i brist på starka och hederliga politiker som klarar av att tygla dem.

För att göra rätt och få inre frid räcker det inte med att följa direktiv och lagar från hel- eller halvkriminella statstjänstemän och politiker.

Man måste också känna att det man gör stämmer överens med en inre etisk och moralisk kompass som de flesta, men inte alla, har.

Så den frågan man bör ställa sig är:

- Är det rätt skicka pengar till en korrumperad advokatattrapp, den organiserade brottslighetens handgångne man, som inte gör något nyttigt för elförsörjningen i Tornedalen, eller ska man skicka pengarna till Ekfors som har byggt, äger och driver nätet och ser till att Tornedalen fungerar?

Mikael Styrman sa...

Svar till Rickard:

Intressant synpunkt.

Min egen reflektion är att EI:s avsikt förmodligen är att störa arbetet med att ge in intäktsram, eventuellt omöjliggöra det.

Anonym sa...

Hej! Jag fattar inte att sveriges land har såna idioter som du!!!!!sluta kämpa!! du har förlurat!!Hoppas staten tar över ditt bolag!! då blir det fred i i sveriges land!!

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym kommentar till ”Tvångsförvalta Gullesjös Advokatbyrå”:

Vad menar Du med förlurat?
Är det en Freudiansk felsägning eller är det möjligen en finsk-svensk språkförveckling?
Hur vet man att man har förlurat?

Och motsatsen vad är det?
Vad kallas det? - Nirvana?
Hur vet man att man har uppnått det stadiet?

Blir Du egentligen lyckligare om staten tar mitt företag?
Verkligen?

Eller visar det sig bara att Du var manipulerad och lättlurad?
Att Du har det precis lika illa efter att staten tog mitt företag som innan?
Lika eländigt, lika oduglig, lika avundsjuk och missunnsam....

Min flyglärare hade en dekal bak på sin bil:

”Den som har mest prylar när han dör vinner!”

Är inte den lyckan Du förväntar Dig att finna i min eventuella olycka minst lika förgänglig?
Förutom att Du även måste skämmas över Ditt beteende.
Eller att åtminstone Dina föräldrar måste skämmas å Dina vägnar...