torsdag 21 oktober 2010

Information från Ekfors Energi AB

.
(som inte är under tvångsförvaltning)

Via media har politisk propaganda kamouflerad till ”information” förmedlats till Ekfors kunder från en advokatbyrå i Skellefteå med uppmaning till Ekfors kunder att registrera sig som kunder hos advokatbyrån och att betala Ekfors Kraft:s räkningar till advokatbyrån.

Gör inte det!

Att man annonserar efter kunderna beror på att man inte har en aning om vilka kunderna är.

Om man följer advokatbyråns uppmaning och registrerar sig utsätter man sig för risken att få problem med dubbla krav med mera, från någon som vare sig sköter nätet eller tillhandahåller energi.

Om man betalar till advokatbyrån kommer pengarna inte att användas till nätdrift. De kommer att användas till arvode till advokatbyrån.

Enligt Ekfors uppfattning är det fråga om en oseriös aktörs försök att störa eldistributionen genom att sjanghaja kunderna.


Följande gäller:

Ekfors Energi AB:s fakturor ska betalas till Ekfors Energi enligt instruktionerna på den emottagna fakturan.

Om kunderna betalar till någon annan kommer inte Ekfors att kunna sköta vare sig nätet eller den för alla elkunder nödvändiga balansrapporteringen till olika energileverantörer tillfredsställande.
Kunder som förlorar sin energileverantör på grund av utebliven eller bristfällig rapportering eller betalning riskerar att drabbas av kraftigt höjda elpriser.

Elförsörjningen hotas för alla kunder om betalningen inte sker till Ekfors och den illa övertänkta tvångsförvaltningen övergår då till att bli samhällsfarlig. Ekfors som är den som sköter nätet är den som har att svara för att elförsörjningen kan hållas fungerande. Kunder som inte har betalat sin räkning till Ekfors kommer därför att kopplas bort från nätet för att värna elförsörjningen för alla betalande kunder.

Den som tror att en advokatbyrå i Skellefteå kan hjälpa kunderna om det blir elavbrott, oavsett väderförhållanden och tid på dygnet, kan lämpligen betala till advokatbyrå men får då räkna med att sitta i mörker.

Betala därför i tid och betala till Ekfors Energi AB!

Övertorneå den 21 oktober 2010

Ekfors Energi AB


Mikael Styrman, Vd och eldistributör
.

15 kommentarer:

Rickard sa...

Vilken soppa! Jag tycker synd om Gullesjös eller dina kunder som inte vet till vilket företag de ska betala. För att vara säker på att inte göra fel så måste de alltså betala dubbla elräkningar.

Tragiskt!

Unknown sa...

Att advokatbyrån annonserar och inte vet vilka kunderna är beror väl på att Ekfors Kraft vägrar ge ut kundregistret? Eller har jag missat något?

Anders sa...

Om jag hämtar en påse morötter på Ica, kan jag då gå till Konsum för att betala den?
Jag kommer då att betala fakturan jag fått till Ekfors...
Stå på dig Micke!!

Mikael Styrman sa...

Svar till Rickard:

Ja, det är en tragisk soppa.
Som det kan bli när den offentliga sektorn får stora befogenheter men inte avkrävs vare sig kompetens eller omdöme.

Mikael Styrman sa...

Svar till Nicke:

Du är sanningen på spåren.

Anonym sa...

M. Styrman, jag är kund hos Er; har varit det ett tag och chokas varje gång el-räkningen kommer. Att vara kund hos Er är det dyraste jag varit med om. Hoppas den här historien får ett bra slut och få Er att inse hur den eviga jakten inte måste fullföljas...

Anonym sa...

Nog förundras man över innehållet i denna blogg. Men nog kan väl de flesta förstå lite om vad det handlar om, den svenska staten och den svenska socialdemokratin, en fantastiskt stel föråldrad apparat, fullproppad med absurda regler och kompiskorruption.

Småföretagen driver landsbygden, samtidigt som just här uppe så röstar de allra flesta rött, går ju inte ihop.
Gamla sossegubbar med idéer från femtiotalet som bestämmer allt.

Allra värst med hindren för småföretagen, det som vi alla vet är den enda möjligheten för framtiden, staten och storföretagen skapar inget nytt.

LO och gamla SAF (nu kallat Svenskt Näringsliv), de verkar ha en gemensam åsikt vad gäller regler för arbetsmarknaden.
De bestämmer! Sträng och Wallenbergs Sverigebygge. Men vad är alternativet?
Var finns frihet och rättvisa? Var finns folk med ryggrad.
Jag har inget svar.
Men det skulle vara kul om företagarorganisationerna gjorde det de är till för, hjälper småföretagen så som LO hjälper sina medlemmar. Men det ligger liksom inte i de "fina" företagarkretsarna i Stockholm att bry sig om små bolag i norr. Trots att många svenska nu stora företag har byggts upp på landsbygden, de har nog glömt bort det.
Tomas Johansson

Patrik sa...

Mikael, varför lämnar du inte ut kundregistret till Gullesjö?

Anders (och Mikael):

Om jag hämtar en påse morötter på Ica (Ekfors Kraft AB) så kan inte Konsum (Ekfors Energi AB) kräva att få betalt för den, eller?

Kan Ekfors Energi AB som inte har nätkoncession och därmed inte är min elleverantör fakturera mig? Är inte det lite som exemplet ovan?

Kan du Mikael vara vänlig och svara på detta :)

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Utan att veta något om Ditt abonnemang kan jag som Du förstår inte säga varken bu eller bä om Ditt pris. Rent generellt kan jag säga att vi har en annan tariffstruktur än de flesta andra.

Vår tariffstruktur är kostnadsriktig vilket eltariffer ska vara. Det vill säga att den fördelar kostnaderna mellan olika kundkategorier riktigt och skickar ut rätt styrsignaler till kunderna.

Till exempel har vi en hög fast avgift och en låg rörlig avgift. Så ska det vara. Det hjälper nämligen inte om kunderna förbrukar lite. Nätet finns och måste hållas fungerande oavsett om man nyttjar det mycket eller lite. Om man nyttjar det mycket uppstår förluster som den rörliga avgiften ska täcka men de kostar inte så mycket.

Vår tariffstruktur leder till att vi är billiga för vissa kunder och dyrare för andra.

Vi skulle kunna vara billigare för alla men det går inte så länge avundsjuka, missunnsamma och maktgalna byapolitiker hela tiden sätter käpper i hjulet för oss. Tyvärr drabbar det våra kunder men de kan å andra sidan göra något åt det - när de går till valurnorna.

Så länge kunderna attraheras av populistiska budskap som talar till avundsjuka och missunnsamhet får vi ingen ändring till stånd.

Mikael Styrman sa...

Svar till Patrik:

Jag ska svara på Dina frågor i en separat blogg inom kort. Men jag har varit i älgskogen hela dagen och orkar inte svara nu.

Anonym sa...

Stackars alla Norrbottningar som ska behöva lida för en man som M. Styrmans monopolställning. Finns det ingen rim och fason på eländet. Läser med förundran hur många som kanske ställs utan el och värme inför den kalla och mörka årstiden. Är detta verkligen mänskligt agerat?
Snart kommer någon att få krypa till korset!!

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Se separat blogg ”När jag var barn trodde jag på sagor”.

Patrik sa...

Hej Mikael,

Undrar var ditt svar håller hus. Du lovade att återkomma med svar i separat blogg men inget svar har dykt upp.

Mvh

Patrik

Mikael Styrman sa...

Svar till Patrik:

Ja, det kommer svar men många statsavlönade drönare hittar på mycket och onödigt arbete och merkostnader för oss som vi måste hantera. Därför dröjer svaret lite till.

Patrik sa...

Svaret från dig Mikael dröjer...