fredag 24 september 2010

Valfusk fortsättning

.

Ytterligare en variant av valfusk har efter valet beskrivits av Överkalix blivande kommunalråd, Birgitta Persson: 

Vi ringde runt och försökte peppa de förstagångsväljare som ENLIGT RÖSTLÄNGDERNA inte hade röstat. Så det känns förstås jättekul (NSD 2010-09-21).

Resultatet blev en dramatisk ökning av S-röstande förstagångsväljare i Överkalix.

Persson och andra socialdemokrater kommer knappast att närmare redovisa vad som döljs bakom begreppet ”peppning”. Återstår att se om intresserade journalister tar tag i frågan. Någon svårighet att hitta ”peppade” Överkalixungdomar villiga att berätta borde det inte bli.

Metoden att med mutor, övertalning eller hot pressa demokratiskt omogna eller okunniga personer att rösta (S) är förstås moraliskt fullständigt förkastligt. Utnyttjande av unga, gamla eller andra resurssvaga grupper för egen vinning får inte förekomma i ett civiliserat samhälle. Det gäller för enskilda och i grupp. Det gäller även för politiska partier.

Två frågor bör besvaras:
  • Varför rasar inte protester från andra politiska partier i Överkalix och övriga Norrbotten?
  • Varför skryter Birgitta Persson fast hon borde sitta tyst och skämmas?
Därför att hon genom att erkänna ett i egna ögon oskyldigt och nästan respektabelt brott hoppas kunna styra undan risken för att betydligt värre saker uppdagas och därför att andra politiker hoppas samma sak.

Därför att de är lika rädda allihop för att sanningen ska komma fram.

Rädda Vården

Anders Mansten
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Kurt sa...

du filtrerar ju alla kommentarer!!!!!!!d.v.s. denna lär ju inte komma komma in.I så fall den första från mig.
m.v.h. Kurt Rosendahl Haparanda

Mikael Styrman sa...

Ibland måste jag avvisa någon enstaka kommentar. Men då har det gällt någon okänd individ som i skydd av anonymiteten försöker skräpa ned bloggen med plumpa kommentarer, ibland på rent imbecill nivå.

Någon gång har jag också avvisat något som varit av desinformerande karaktär och som skulle kräva väldigt mycket tid och kraft att besvara utan att för den skull tillföra något. Dessutom skulle fokus på bloggen hamna på fel frågor vilket uppenbart är avsikten med en del anonyma kommentarer.

Jag förbehåller mig rätten att bestämma vilka frågor som är viktigast att behandla. Inlägg, helst med namn men även anonyma, som är intressanta eller för diskussionen framåt släpps fram.

Vår sönderfallande maktapparat på dekis förfogar redan över de flesta media i länet och landet. Den behöver inte styra innehållet på min blogg.