onsdag 1 september 2010

Svar till Anna

.

Hej!

Dina farhågor kring Rädda Vårdens chanser att göra skillnad i händelse av valframgång är förstås befogade. Risken att vi isoleras av etablerade partier även med röster tillräckligt många för ett eller många mandat i landstingsfullmäktige är stor.

Motfrågan till Dig blir – måste vi inte ändå försöka?

Mycket tyder på, att det finns ett starkt stöd för de tankar vi för fram. Många känner stark oro inför vad som är på väg att hända inom vården. När partibildningen presenterades i våras uppmanade NSD läsarna att svara på webben om de kunde tänka sig att rösta på Rädda Vården. Det blev lite för spännande för de etablerade politikerna. Röstningen stängdes redan på förmiddagen. Då hade ungefär 25% svarat Ja, av ungefär tusen röstande, och det låter sig anas att det politiska etablissemanget var i gungning.

Som Du mycket riktigt skriver finns det en betydande risk för (eller möjlighet) att vi kan få fler röster än vad som behövs för att välja in oss två.

Vi tror att det finns många kloka – och starka - personer ute i länet som man kan, och bör, rösta på utöver oss två. En del väljare kommer säkert att skriva andra namn än våra på valsedlar, som vi har beskrivit på sidorna 8-9 i valinformationen. Finns det ett övermått av röster kommer den eller de som fått flest röster att bli invald.

Vi båda, Anders och Mikael, menar, att de nuvarande landstingspolitikerna, med få undantag, är så svaga, och så styrda, av andra intressen att en röst på dem är mer eller mindre bortkastad. De flesta är ju bara röstboskap.

Mitt förslag är att du tillsammans med vänner och bekanta tar kontakt med några andra, fem personer var kanske, som tar fram vilka namn ni var och en finner lämpliga (och som själva vill) för det stora arbete som krävs för att baxa norrbottnisk sjukvård på rätt köl. Skriv sedan först Rädda Vården, därefter samma namn på valsedeln som Dina vänner skriver. Ni kan naturligtvis också skriva olika namn. Skriv alltid rädda vården men skriv bara ett namn på varje valsedel. Studera gärna sidan 8-9 i vår valinfo.

Demokrati handlar om att så många som möjligt tillsammans gör sin röst hörd. Det är svårt idag – kanske omöjligt – inom de etablerade partierna. De har på olika sätt hindrat oss. Ledningen bestämmer vilka som får vara med på listan. Vi medborgare får med ett enda kryss endast möjlighet att ändra på kandidaternas inbördes ordning. Vi är helt satta under förmyndare.

Därför måste vi försöka!

Rädda Vården
Mikael Styrman
Anders Mansten

.

Inga kommentarer: