fredag 17 september 2010

Rädda Vården kräver – pressmeddelande

.

Medier berättar om oroligheter i vallokalerna i Gällivare redan dagarna före valet med försök från enskilda att styra väljare med hjälp av röstsedelmanipulation och påtryckningar i strid mot vallagen och grundläggande demokratiska principer.

Vi ser en landsända som anträtt vägen mot totalt demokratiskt sönderfall.

Det är resultatet av ett politiskt styre som för länge sedan tappat sin kompass och nu förtvivlat letar sätt att rädda ett mer än sekellångt maktinnehav på väg att glida dem ur händerna.

Därför (NSD 2010-09-16) använder landstingsrådet Kent Ögren också metoden att med sexuell anspelning påstå att det ledande oppositionspartiet – Norrbottens Sjukvårdsparti – planerar samarbete med hans eget (S) omedelbart efter valet:

- NS försöker spela under täcket med alla.

En politisk kultur utan moral och utan respekt för gällande regler lockas också lätt att manipulera valresultatet den 19:e september. Det gäller för unga och omogna demokratier och gamla men sönderfallande.

Rädda Vården kräver därför att i rimlig tid efter valet ges möjlighet att granska alla landstingsvalsedlar inlämnade i Norrbotten. Granskningen bör ske i närvaro av ett lämpligt urval av journalister från länets medieredaktioner.

Rädda Vården
Mikael Styrman
Anders Mansten

Inga kommentarer: