tisdag 21 september 2010

Kommentar ang Ekfors Mark- och Linjebyggnad och Rottneby Bruk

.

De båda rubricerade bolagen har enligt uppgifter i media försatts i konkurs utan att jag kallats till förhandlingen.

Att så sker är en naturlig konsekvens av den förföljelse av min familj och mina bolag som inleddes år 2000 och bland annat inneburit att Handelsbanken, på politiskt uppdrag, sade upp bolagets välskötta lån till omedelbar betalning våren 2002.

Klappjakten har även innefattat två tvångsförvaltningar, en tvångsinlösenprocess, ett grundlöst anhållande, åratal av konfiskerade tillgångar, ett otal exekutiva försäljningar, beslagtagna räkenskaper, avsiktligt felaktiga skattebeslut, ett otal konkursansökningar samt, hittills ett avtjänat politiskt fängelsestraff.

Sedan den nationalsocialdemokratiska regimen föll 2006 har statens aktiva krigföring, under alliansregeringen, gått över i sparläge. Den har inte upphört men tonats ned. Konsekvenserna av de skador bolagen ådrog sig före regeringsskiftet har hela tiden funnits kvar och ackumulerats till nya på grund av att företagen måste drivas underfinansierade.

Allt sedan år 2002 har bankerna inte velat medverka till företagens finansiering. Under senare år har vi inte ens fått öppna ett bankkonto för att förvara våra pengar eller ta emot betalningar på. Lagbrott av bankerna och naturligtvis helt groteskt. Ett i och för sig lönsamt företag med ett omvittnat välskött nät och skyddat av monopol har inte kunnat förses med rörelsekapital därför att intressen som önskar överta företaget tillåts använda detta vapen – undanhållande av finansiering. Ändå har staten satt alla sina, eller skattebetalarnas medel på spel för att rädda dessa banker som hade slarvat bort miljarder till ryska maffian.

Staten medverkar i konfiskationsprocessen bland annat genom att utmäta politiska fängelsestraff för att jag söker värna mina tillgångar från den organiserade brottslighetens angrepp.

De nu aktuella konkurserna är det senaste steget i en konfiskationsprocess som inleddes av Göran Persson-regimen och som således hittills varat i tio år. Man kan fråga sig hur länge mina företag, kunder, anställda, min familj och jag själv måste utsättas för detta innan regeringen tar sig i kragen och städar upp i denna omänskliga hantering. Regeringen säger sig vilja vara företagsvänlig och stimulera småföretagande – i vilket avseende?

Övertorneå den 21 september 2010

Mikael Styrman
.

8 kommentarer:

Ötåbo sa...

Varför skriver du ingenting om de 30 miljoner du är skyldig skatteverket?

Mikael Styrman sa...

Är du en sån där socialdemokratisk proffskommenterare som sitter på heltid och manipulerar folk genom att skriv sådana där kommentarer - anonymt förstås?

Det kommer nog att komma fram hur det är med de där skulderna och varför de uppkommer. Var du bara alldeles lugn...

Sanningen kan ta lite tid på sig, men den kommer fram...

Peter sa...

Stå på dig Mikael,rättvisan kommer segra

Anonym sa...

Svenska regeringar är alltid "socialdemokratiska" i praktiken. Det skulle nog inte gå att regera mad andra metoder, svensken är så sossefierad så allt annat är otänkbart, i den linjen ligger att konsekvent motarbeta småföretag, de hör till de "kapitalistsvin" man törs ge sig på för att få poänger, de riktigt stora bolagen slickar man därbak, på känt maner.
Värst är det för de unga små eventuella företag som försöker komma igång, den totala bristen på trygghet, då väljer de flesta att avstå.
Centern fick ge upp de med, de försökte införa lite schyssta regler, men de blev fort hatade, allt i sann socialdemokratisk anda. Trots att regeringen nu innehåller partier som kallar sig liberala.
Tomas Johansson

Anonym sa...

Jag har fått uppleva Sveriges sanna företagsklimat då jag försökte starta en verksamhet för tiotalet år sedan...
Skattemyndigheten förstörde mitt engagemang och ekonomi med sin byråkrati, negativa och misstänksamma attityd, olika besked från olika personer,
krav om återbetalning på redan beslutade och godkända momsavdrag samt påhittade anklagelser om min verksamhet och mina intressen.

Jag överklagade ärendet vidare till länsrätten, men de lyssnade överhuvudtaget inte på vad jag hade att anföra eller motbevisa.

Därmed gick Sverige miste om ett
50-tal arbetstillfällen som jag hade kunnat skapa på sikt...

Anonym sa...

Ja det är obegripligt att vanligt folk inte fattar hur det funkar, men jag tyckte som andra själv tills jag provade driva eget, då först trillade poletten ner, så det är ett "pedagogiskt" problem, och vänsterpropagandan har ju varit stark i norr i minst tretti år.
Tydlig koppling finns mellan socialism och elände, hopplöshet hänger ihop med dåligt företagsklimat, värre blir det ju rödare region.
Man undrar vad skattemyndighetens anställda vinner på att vara som de är, jag känner igen beskrivningen, även om jag gav upp nästan direkt. Troligen sitter det sossar i skattemyndighetens ledning och sossar har beslutat skattemyndigheten regelverk.
Tomas Johansson Skellefteå

Anonym sa...

När man ser i backspegeln skulle man ju ha lämnat detta län för småland eller helst lämnat sverige i ungdomen, Här är ju så rött så det är hemskt, och lyckas man skapa något här så är det ju mest avundsjuka och helvete bland folk som vill sätta käppen i hjulet så det är olustigt att försöka driva något eget här, Och kablarna i backen går ju inte att flytta för Mikael.

Anonym sa...

Precis, svenska avundsjukan är enorm.
Jag lyckades en gång i tiden förhandla till mig en hög lön, då jag hade gjort ett bra jobb.
Då började mitt eget fackförbund (Unionen) ifrågasätta, motarbeta, förtala och trakassera mig...