tisdag 31 augusti 2010

Tala högre Sjukvårdspartiet och ni andra!

.

Äntligen säger ett politiskt parti högt vad de flesta människor tänker:

Självklart får inte ännu mer landstingspengar satsas på kultur-, näringslivs- och regional utveckling samtidigt som sjukvården förfaller och patienter dör i köerna till sjukvården.

Sjukvårdspartiet nämner särskilt patienter med prostatacancer men listan kan göras längre. Mycket längre. En av de längsta är patienter med kranskärlssjukdom som många idag får vänta mer än ett år på kranskärlsröntgen.

Norrbottens sjukvård balanserar på randen till undantagstillstånd.

Ledningen – S, V och MP – vill i det läget bygga vindkraftverk.

Sjukvårdspartiet har, tillsammans med fyra borgerliga partier, därför bildat allians för att stjälpa regeringen och ta över makten i landstinget.

Det återstår dock för Sjukvårdspartiet och alliansen att redovisa vilka åtgärder som krävs för att norrbottniska män ska slippa dö i prostatacancerkön?  Så att norrbottniska män och kvinnor slipper dö i kranskärlskön? För att NLL ska kunna lämna bottenplatsen i nationella kvalitetsregister, till exempel Socialstyrelsens öppna jämförelser?

Är rätt metod att tiga om landstingstjänstemännens plan att lägga ner merparten av sjukhusvården i Piteå, Kalix och Kiruna och överlåta den lilla rest som blir kvar till primärvården? Den primärvård där redan etthundra distriktsläkare fattas?

Menar ni verkligen det?

Rädda Vården
Anders Mansten
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Funktionsfokus sa...

Viktig fråga. ("Varför fattar de godtyckliga beslut jag inte kan påverka? Regeringsrätten förbjuder godtyckliga ingripanden. Varför fattar ni godtyckliga beslut som jag inte kan påverka? Härmed överklagar jag övergripande beslut ____ eftersom min funktion inte påverkar andras hälsa. Utredningen har inte funktionen språkbyte min funktion har. Beslutet orsakar obestånd, negligerar andras fysik, är bara godtyckligt, påverkar hälsan utan att kunna kontaktas eller påverkas, är alldeles för godtyckligt och övergripande, beslutet orsakar fel, eftersom varken "må" eller “vara” är aktiva sysslor hålla på med, eftersom beslutet hanterar andras konkreta fysiska tillstånd och konkreta budget likt “bara behandling”, beslutet på allmän plats orsakar fysiska trakasserier, eftersom beslutet är alldeles för abstrakt, godtyckligt, behandlingsivrigt, inkonsekvent, och förstört alla alternativen all valfrihet till alla funktioner har.