onsdag 25 augusti 2010

Centerpartiet och sjukhusen

.

Centerpartiet är först ut bland partierna i den helt nya sjukvårdsallians bestående av fyra borgerliga och Sjukvårdspartiet att profilera sig vad gäller sjukvård i Norrbotten.

Eftersom landstinget inte klarar sjukvårdsuppdraget vill man skära bort så mycket som möjligt av andra kostnader – överlåta till kommunerna närmare bestämt – men bara till dess att Norrbotten bildat egen region, då kan diversehandeln återuppstå.

Kristallklart!

Vidare vill man få ut mer av läkararbetskraften genom att minska antalet stafettläkare och med metoder som inte närmare beskrivs tvinga eller locka de egna läkarna att jobba hårdare.

Kristallklart är det inte om metoden heter piska eller morot?

Fem sjukhus vill man ha, ett helt nytt i Kiruna till och med, där sjukhusläkarna utnyttjas bättre än idag. Även utanför sjukhus!

Nu blir det väldigt mystiskt?

Vet inte Centerpartiet att landstingets tjänstemän planerar att omvandla tre sjukhus – Kiruna, Kalix och Piteå till närsjukhus efter valet? Vilket innebär etnisk rensning av sjukhusläkare och enbart sjukhusliknande äldrevård med distriktsläkare som hövdingar? En vårdform som – där den testats – drivit upp distriktsläkarlönerna till upp mot 100 000 kr per månad. En rimlig riskpremie kanske för ett jobb man saknar utbildning och kunskap för? Som ofta handlar om liv och död.

Rädda Vården undrar med anledning av ovanstående:

Tänker Centerpartiet försöka stoppa närsjukhusreformen efter valet och satsa på fem riktiga sjukhus?

Med vilka metoder tänker ni locka eller tvinga läkarkåren att jobba lite hårdare?

Rädda Vården
Anders Mansten
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: