tisdag 17 april 2007

Sverige i ett nötskal!



Vetlanda

Det sägs att det är svårt att spå, i synnerhet om framtiden, men ibland går det.

Igår trummade svenska media ut att socialchefen i Vetlanda är sjukskriven – inte från igår eller idag utan från och med imorgon!


Eskilstuna

Charlotte Zackari som hittills varit chefsjurist på Energimarknadsinkvisitionen har tisdagen den 10 april i Haparanda utkommande ”Samhallsbladet” (beroende nationalsocialdemokratisk) eller Haparandabladet som de försåtligt kallar sig, meddelat att hon lämnar sin befattning på EMI för att istället bli chefsjurist på Konkurrensverket.

Härav kan flera slutsatser dras.

En är att hon överger ett sjunkande skepp efter att ha ställt till en sagolik soppa. Zackari har gått ut med att Ekfors tillfälliga nättariffhöjning för att täcka mångmiljonkostnader för opåkallad tvångsförvaltning skulle vara olaglig. Hon synes ha varit i tron att det var hon som var tvångsförvaltare för Ekfors nät. Jag är övertygad om att om man så frågar vaktmästaren på EMI om den frågan så kan vederbörande utan att tveka svara att; "det har vi inte att skaffa med". Ekfors kunder har vilseletts av myndigheten och kunder i mängd har tubbats att lägga ned arbete och pengar på att skriva reservationer och förbehåll i samband med deras fakturabetalningar. Avslutningsvis försöker hon vilseleda Ekfors kunder genom att lägga ut en dimridå som ska röra till begreppen för kunderna och lura dem att Ekfors kunder får betala för tvångsinlösenkostnader som Ekfors ska få ersatta av staten när de egentligen betalar tvångsförvaltningskostnader.

En annan slutsats torde vara att kunderna kan förväntas se sig i månen efter ersättning för inkvisitionens stolligheter.

Ytterligare en slutsats man kan dra är att kostnaden för advokat- och konsulthjälp kommer att öka på Konkurrensverket. Åtminstone har det varit så på EMI, jurister och chefsjurister till trots, att det varit inhyrda advokater som fört EMI:s talan. Vad ska man då avlöna en chefsjurist för?

Ytterligare en slutsats är att konkurrensbefrämjandet inom konkurrensverket kan komma att bli mer lik den traditionellt nationalsocialdemokratiska synen som präglat EMI:s arbete:
Konkurrens är bra – så länge de stora vinner!


Offentlig tjänst u.p.a.

Exemplen från Vetlanda och Eskilstuna har det gemensamt att båda visar hur ansvar utmäts – eller egentligen inte alls utmäts - enligt nationalsocialdemokratisk förvaltningstradition.

När du klantat till det riktigt ordentligt får du hjälp med ett nytt jobb där du får ställa till ny oreda. När verkligheten blir för svår, för att skattebetalarna frågar vad du gjort för nytta för din lön, så får du sjukskriva dig – i förväg.

Om du är hög tjänsteman eller politiker och klantar till det får du ta ”time-out” eller i lindrigare fall göra en ”pudel”.

Den som har det motigt på jobbet får sjukskriva sig och fritt fundera över sin arbetssituation på skattebetalarnas bekostnad ett antal veckor eller månader. För arbetsgivaren är problemet borta och en sjukskriven eller timeoutad nolla är tabu – får inte röras av någon.

Inget ansvar utmäts någonsin och Harakiri ligger inte för svenska politiker och tjänstemän. Alla säger att de tar ansvar men ingen gör det. Det är naturligtvis oacceptabelt och här har samlingsregeringen verkligen något att bita i. - Ta itu med den ansvarsbefriade låt-gå-politiken och se till att det krävs någonting i utbyte mot goda förmåner i offentlig tjänst! Även den som är i offentlig tjänst måste leverera eller kliva åt sidan.

2 kommentarer:

Katarina sa...

Hej Mikael..

jag vill dryfta några frågor med dig.. ring mig på 070-519 44 26 eller 0920-55 90 12

Katarina Lindmark

Anonym sa...

Som innevånare i vetlanda kommun vill jag påpeka att Vetlanda styrs av borgarbrackorna och alltid har gjort det,så blir det också så illa när högerkrafterna styr!