söndag 1 april 2007

Advokatfirman Bodström & Borgström – ett tecken i tiden.

Thomas Bodström flaggade nyligt som oppositionspolitiker för att stoppa avlyssningslagar som han något tidigare själv varit med om att driva fram i egenskap av justitieminister.

När han skulle stoppa avlyssningslagen fick han på pälsen av andra, tyngre, nationalsocialdemokrater. Hans initiativ var inte alls uppskattat av Mona
S(t)ahlin, Marita Ulv & Co.

Thomas, välutbildad och med kvalificerad yrkeserfarenhet, hade nog inte riktigt förstått att de svenska nationalsocialdemokraterna utvecklat en egen tolkning av demokratibegreppet som skiljer sig från alla andras, inklusive systerpartiernas i grannländerna. Medan de senare ofta leds av välutbildat, belevat och kultiverat folk leds alltid de svenska nationalsocialdemokraterna av outbildat och okultiverat folk som regel med lång partierfarenhet, gärna från SSU, och ofta som enda merit.

I den miljön är nog dessvärre Thomas Bodström en udda fågel och han är nog inte fel ute när han bäddar för att lämna politiken.

Strömhoppen av kvalificerade krafter som överger nationalsocialdemokratin har i och med detta nått partiledningen. Mona

S(t)ahlin har nu framför sig uppgiften att finna en ny talesman för partiet i juridiska frågor. Hon bör inte kunna mer om juridik än att vem som helst i det ledande garnityret kan tycka sig minst lika väl skickad att uttala sig i juridiska spörsmål. Det vill säga Mona ska återföra kunskapsnivån i juridik till samma nivå som gäller för övriga fackområden.

Bodström & Borgström lär inte bli några nationalsocialdemokratiska husadvokater. Det kommer jantelagen att se till. Den typiska kundkretsen blir nog istället ungefär samma som Björn Rosengren har: Inte särskilt ideologiskt belastade företag som vill nyttja B & B för att få en direktkanal in i NS toppskikt.

För övrigt anser jag att Bodströms & Borgströms advokatbyrå bör avlyssnas. De är visserligen inte i nuläget misstänkta för något brottsligt men politiska advokatbyråer ägnar sig ofta åt omstörtande verksamhet. De bör avlyssnas i ”preventivt” syfte och om Bodström och Borgström är oskyldiga har de säkert inget att invända.

Inga kommentarer: